linneavikberg

Fina Fingrar

  1. Baslack är givet om du ska måla naglarma, annars kan de bli missfärgade och lacket sitter sämre utan. Avsluta alltid med topplack och bättra på det varannan dag så håller det ännu längre! Det är inte så dumt att använda även om du inte har lack heller, för att ge naglarna lite stöd och glans. Seche Vite är kung! (Kanske därför det är utsett till världens bästa topplack)
  2. Rengör aldrig under naglarna med nånting vasst, då lossnar lite av nagelbädden från själva nageln vilket i längden leder till sköra och "svampformade" naglar. -Skrubba rent med vatten, tvål och en nagelborste!
  3. Klipp aldrig naglarna, fila ner dem. Använd helst en fin (som i inte grov) glasfil och fila alltid mot mitten av nageln, aldrig fram och tillbaka för då förstörs fibrerna och naglarna blir sköra.
  4. Investera i en poleringsfil! Ju tjockare desto bättre. Polera i längdrikting med den grova sidan (hur ofta beror på hur grov den är, men var försiktig, annars blir nageln tunn och skör!) och sen vilken riktning du vill med den släta sidan. Eftersom jag har målade fingrar visar jag på stortån:
     
  5. Köp nagelbandsolja och smörj varje kväll. Orsaken till svaga naglar är oftast för lite fukt.
  6. Om du gillar att måla naglarna men inte är så bra på det är detta en bra-att-ha-sak. En remover-penna. Det är typ "vassa" topsar som "innehåller" nagellacksremover vilket gör det jätteenkelt att ta bort ifall du målat lite utanför. Den går dessutom fylla på med både ny remover och tya toppar! 



Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback