linneavikberg

Fynd

Det här med mellandagsrea är fantastiskt överskattat. Om man väntar till nån vecka efter nyår är ju priserna ännu lägre! 
På senaste har jag impuls-fynd-shoppat dessa på Åhléns. Koftan för 149:- (Ord. 499:-) och toppen med knappar i ryggen för 75:- (Ord. 299:-). Värt! Nu gäller det bara att hitta något tillfälle att använda dem...

På tal om koppar...

 

...så har jag även tänkt ändra mitt eget utseende efter den trenden. Har beställt hem en Revlon färgbomb i färgen 740 - copper. 
När jag var yngre färgade jag ju håret hela tiden men nu har jag inte (förutom de blekta topparna för 1,5 år sen) inte färgat håret på typ 3 år och nu börjar jag vara sugen igen. Det är dock fantastiskt skönt att inte behöva göra det så för nu nöjer jag mig med en liten toning så kan jag (förhoppningsvis!) gå tillbaka till min egna färg när den tar slut.
 
 

Metal

Det är väl knappast någon som missat den här metall - främst koppar - trenden i inredningsvärlden. Och jag förstår varför det är så poppis! Tror jag måste införskaffa mig en sprayburk eller två och pimpa till lite smådetaljer här hemma.

New Zeeland - part 2

Tillslut! Här kommer resen av bilderna från Nya Zeeland och dessa är då tagna på Sydön. Haha det verkar inte som att vi gjorde lika mycket där, 
det är mest bilder på landskap men det är inte så illa heller. Guud vilket vackert land det är! 

 
De första tre nätterna på sydön spenderade vi i den lilla byn Kaiteriteri  som ligger vid Abel Tasman National Park.
Och det var ovanför den nationalparken vi hoppade fallskärm.
Vi firade Halloween på The Poo Pub. Döden, Jävulen och vår engelska kompis Rachel var Edward Scissorhands.
Vi åkte helikopter upp på Franz Josef-glaciären och det var faktiskt svincoolt! Riktigt härlig känsla. Åkte det en gång till under tiden på Nya Zeeland men då tog vi inga kort eller nåt.
Vi fick tyvärr inte göra detta men det hade ändå varit för svårt och läskigt, så det var nog lika bra haha.
Wanaka - vackraste platsen på jorden.

Och ovanför denna fantastiska plats flög Mike flygplan. 
Besökte Puzzle World och blev mind-fucked. Killarna står alltså egentligen helt rakt, men rummet lutar 15 grader.
Milford Sound, som egentligen är en fjord - inte ett sund. Fick höra den meningen ca 15 gånger den där dagen. Eftersom både jag och Mike varit till Norge blev vi inte superimponerade haha.

Lite blötare än planerat efter hoppet. Sa att jag bara ville doppa armarna. "Det kanske blir lite mer men det blir bara kul!" sa han.

I Kaikoura simmade vi med vilda delfiner i 9 grader varmt vatten. Sjukt coolt! Fantastiska djur.
 
Pjuh! Nu är det bara Thailand och Indien kvar, men där tog vi inte alls lika mycket bilder så det känns inte så jobbigt att ta tag i :)

Zumba

Ett tag där förra året var jag riktigt flitig på att gå på gruppass men nu var det ett tag sen. Men idag ska jag på Zumba med Emma. Det kan vara det mest chill:a träningspasset som går genomföra med det är ju bättre än ingenting och dessutom är det kul. 
 

För alla torrisar


Något som alla borde ha i duschen är duscholja och ett par skrubbhandskar. Jag skulle inte kunna leva utan! Det är sån skillnad mellan duscholja och duschtvål, även om det är en som påstås vara mjukgörande och återfuktande, man blir aldrig lika mjuk som av denna! 
Kombinera det med en skrubb en gång i veckan och du blir riktigt go. Oljan finns på Ica för ca 30:- och handskarna hittar man billigast på Rusta eller ÖoB för typ 10:-/paret. Nivea Creme-burken fick vara med på bilden också för det är den fetaste krämen jag vet, och är riktigt bra att ha till frasiga hälar, armbågar och händer. Kostar runt 30:- också tror jag på Ica.
 
 
 

long time no see

HEJ!
Som vanligt är jag sämst på hålla en jämn nivå på uppdateringarna. Saken är den att egentligen tänker jag ut typ ett inlägg varje dag men det finns som aldrig tid/engagemang att verkligen skriva dem.
Idag är jag ledig så tänkte att jag kan ta några minuter till att säga hej i alla fall och meddela att jag ska lägga upp resten av bilderna från resan för det är så mycket ni inte fått se än, men det tar så jäkla lång tid att gå igenom!.. 
Ska försöka fixa det i veckan i alla fall.
Det vore så himla praktiskt om inläggen bara kunde ploppa upp här när jag tänker ut dom!
 

Lördagkväll

Hejhej,
Nu är jag gangster och bloggar på jobbtid men det är lugnt som i en filbunke här just nu så det går bra. Ville bara hälsa att om jag skulle bli president skulle jag bestämma att ingen behöver jobba på lördagkväll och att det ska vara minst 22 grader överallt som räknas som inomhus. Ikväll jobbar jag i jacka.



Sealoe

 
Alltså har ni sett något så fint någon gång? Tror jag beställer hem varenda en.
 
 

Lördag

Hej igen! Blev lite dålig uppdatering nu i några dagar men det skyller jag på Ica. Jag har jobbat mån-sön och förutom det har jag typ sovit.
Men idag är jag ledig och tänkte bjuda på lite bilder från i lördags när alla "flickvänner" i killgänget samlades för middag, spel och lite vin. Vi träffades på Calles kl 17 och alla tog kvällens erbjudande som var oxfilé i sherrysås med pommes och creme brulée till efterrätt - mumms! Sen gick vi hem till Emmas mammas hus på Älvsbacka (Och vilket hus sen! wow) och spelade Med Andra Ord, drack några glas och bara satt och pratade. 
 

1 Månad

Idag är det den 9:e vilket innebär att vi varit hemma i Sverige i en månad idag. Känns sjukt konstigt faktiskt även om det är det som är det normala så blev man liksom ganska snabbt anpassad i att vara borta. 
Har aldrig någonsin varit så sugen på att resa som jag är just nu trots att behovet borde vara mättat men har insett att det kommer det aldrig bli. Det kommer alltid finnas nya ställen man får nys om och känner att man bara måste besöka. Just nu är de ställena Venedig, London, Afrika och USA för mig. 
 

Med vilja och våld

 
Lika pigg som jag var dagen vi hade Nationella i matte E har jag varit de senaste dagarna men idag klarade jag att kliva upp just efter 8, tack vare att Mike ställde om sin "ljus-väckare" och att jag la min telefon med alarmet inställt på 08.11 i hallen. Nu ska jag bara försöka göra något vettigt av den här extra tiden också. Blir nog sittandes vid datorn men jag ska inte bara läsa bloggar, nu blir det intensiv research om diverse saker.
 
 
 

God kväll

Hej alla fanz.
Idag har jag jobbat lika länge som igår. Det sjuka är att jag har börjat tycka att det är himla roligt att jobba. Det känns som att jag kan rätt mycket och har bra koll på saker och ting och då blir det roligt, stressigt eftersom man märker vad som behöver göras, men roligt.
Fick även veta en rolig sak idag inför hur sommaren på ica kommer att se ut för min del. Det kommer definitivt bli en utmaning men jag är himla peppad. Är bara lite orolig att det kommer krocka med tågluffar-planerna jag har med Stina och Mimmi. Men det ska nog lösa sig. 
Hade tur och fick hämtning av Mike ikväll, vilket i och för sig innebär att jag måste gå till jobbet imorgon... Hoppas inte kylan kommer riktigt än!
 
Nu ska vi se ett avsnitt HIMYM innan läggdags. Hoppas jag kan kliva upp i tid i morgon!
 

Gluten?

 
Min mage hat betett sig väldigt konstigt på senaste tiden, varit uppblåst i sinne, knipit och bara varit i allmän obalans. Under utlandsvistelsen blev det en heel del pasta, nudlar och bröd så jag misstänker att det blev någon slags kolhydrat-overload. Jag vet att jag inte tålde fullkorn när jag var liten så nu har jag bestämt att jag ska undvika mjöl-produkter i typ två veckor och se om det blir bättre. På ett sätt hoppas jag såklart att det blir det för det gör så jävla ont när magen sväller upp och ser ut som att jag är i 8:e månaden, men samtidigt känns det sjukt jobbigt om det nu skulle vara så att jag är glutenallergisk. Jaja, vi får väl se hur det går. Jag började igår och jag tycker redan det är knepigt att veta vad man ska äta. Vad äter man till frukost till exempel? I morse blev det ett äpple och en sparris-varma-koppen haha.

Nyårslöfte

Jag har egentligen aldrig haft några nyårslöften. När jag var liten hade jag aldrig godislöfte som de flesta (även fast det kanske hade behövts haha) och jag har aldrig haft det klassiska från-och-med-nu-ska-jag-börja-leva-mer-hälsosamt-löftet. Eller jo, säkert tusen gånger, men inte just som nyårslöfte.
Men i år har jag bestämt mig. Jag har funderat på det ett tag och speciellt nu när vi varit utomlands. Jag ska bli en bättre miljömänniska. Jag är absolut inte den sämsta men kan fortarande bli mycket bättre så nu, lagom till nyår har jag bestämt att jag ska börja köpa mer ekologiskt, sortera mera och äta mindre kött. Jag har tänkt resa mer så det är jag skyldig jorden.



New Zeeland - part 1

Pjuh! Har just kollat igenom alla bilder från nordön på nya zeeland och konstaterat att de räcker för ett inlägg, så här kommer dem och så kommer resten sen:
 
Vi började i Auckland, med att gå på Zoo.
Vi såg bl.a en liten ankunge som gått vilse och hamnat i alligatorernas inhängnad (han står just bortanför grästuvan på bilden). Som tur var är de rätt välgödda så de lät honom leva.
Självklart åkte vi upp i Auckland Skytower som månaden (Oktober) till ära var rosa. Vi satt där uppe i runt 3 timmar för att vänta på solnedgången och när den väl kom, då kom jag på att min kamera inte har någon handstabilisator så alla mörka bilder blir jättedåliga. Värt.
Hot water beach. Naturligt uppvärmt vatten (kokhett!) som man blandar med lite havsvatten och gräver sig en pool i sanden för att njuta av.
Gjorde en hike till Cathedral Cove. Stigen dit var sjukt mysig!

Cathedral Cove. Om någon känner igen sig är det för att det var här de spelade in Narnia Prince Caspian, precis när de kommer till Narnia, nivet.
Vi hittade en Gandalfkotte!
Dagen efter klev vi upp i ottan för att paddla kajak till samma strand, i soluppgången.
Vår fantastiska guide erbjöd 9 sorters olika kaffe som han lagade till på stranden.
Black water rafting - Black Abyss. Vi plaskade omkring i grottorna, gjorde absailing 35m, åkte flying fox genom mörkret, såg glowworms, blev bjudna på choklad och varm saft och klättrade upp för två vattenfall.
Haha Stina kunde inte sluta skratta när hon såg den här bilden och det kan jag väl inte klandra henne för. Denna bjuder jag på...
 

Hobbitton var ju givet. Även om man har hört talas om att Peter Jackson är en perfektionist hade jag inte riktigt insett hur mycket tid och pengar han har lagt ner på varenda liten detalj, det är helt sjukt!
Vi åkte till en Maori-village och Mike blev utsedd till Big Chief av vår buss.
Här kokas det ägg. Dom blev goda.
Här fick vi sitta på en naturligt uppvärmd stensoffa. 
Ett vattenfall som är med i sagan om ringen. I den scenen sitter Gollum där killen med kepsen sitter på bilden.
Vi gick 19 km genom Tongariro National Park i stormvindar och regn. När vi äntligen kom till toppen fick vi se de omtalade fantastiskt turkosa små sjöarna. Och en aktiv vulkan.
White water rafting- åka gummibåt på flod. 
Vi stannade och fick hoppa från en klippa som var 7 meter hög tror jag. Det var kul.

Sådärja! Det var det vi gjorde på Norra ön + lite till som jag inte har några bilder på. Södra ön får jag nog dela upp i två för därifrån finns det ännu mer bilder.
 
Nu ska jag skynda mig att göra mig klar för jag börjar 14 idag i stället för 17 som var originalplanen. Att välja ut och lägga upp bilder tar så sjukt mycket längre tid än vad man förväntar sig. Och då har jag inte redigerat en enda.

En riktig söndag

Idag har verkligen varit en riktig söndag så som gud ville att söndagarna skulle vara. Jag sov till kl 12 och sen tog det typ två timmar att fixa fijibilder-inlägget och efter det har jag blivit sittandes i soffan. Har kollat nelly-rean utan lycka och googlat lite på både volontärresor och Europa-tågluff vilket jag i alla fall blev liite klokare av.
Men nu börjar både rumpan och ryggen säga ifrån så nu ska jag dra på mig lite kläder och dobbar och he mig ut på en minst sagt välbehövlig promenad!
 

FIJI

Äntligen har jag fått tummen ur och gått igenom bilderna från resan så nu ni! Det är dock ganska många bilder så tänkte att jag visar dem typ land för land, det blir så mycket på en gång annars.
 
Vi började ju alltså med två veckor på Fiji. Och jag kan bara säga: ÅK DIT! Det är så himla fint, världens bästa klimat, världens trevligaste och snällaste människor och de har fijitime! Det enda negativa var att det var så himla mycket koraller så det gick inte bada på många ställen.
Välkomssång på flygplatsen när vi landar kl 05.20.
Mina fötter såg ut och kändes som fotbollar efter att ha varit i luften totalt 25 timmar. 
Den minsta ön, tar endast 3,5 min att gå runt och det bor 7 personer på den.
Såhär blev man välkomnad och avskedad (?) till och från varje resort.
 
Vi klättrade upp på berget ovanför resorten och såg solnedgången därifrån. Magiskt.
Vi brände oss lite en dag och fick världens fulaste brännor. Jag fick omvänd googlebränna men fick ingen schysst bild på den.
Klappade en söt get som sekunden efter detta försökte stånga mig och var inte lika gullig efter det...
Utomhusgym.
 
Det finns egentligen inte så mycket att berätta om Fiji eftersom att vi mest bara slappade där. Vi åkte runt på fem olika småöar och tog det lugnt. Det är det man gör på fiji.♥

Sleepover

Idag har jag hängt med Stina och Mimmi på stan en sväng och sen började jag jobba kl 15. Pga att Simon är sjuk ska jag även jobba i morgon och då Mike ändå är i fjällen bestämde jag att jag sover på mammas soffa inatt, så får jag sova en stund extra i morgon.
 

future home

Just nu är jag så taggad på att skaffa hus så jag kan spricka. Jag inser ju att det inte är riktigt realistiskt men längta kan man ju göra i alla fall. Jag har ju i hela mitt liv varit intresserad av inredning men eftersom den här lägenheten är ynka 51kvm kan man inte inreda särskillt mycket här och det suger. Jag trivs egentligen väldigt bra men det hade inte skadat om den varit dubbelt så stor. Här har jag hittat lite önskedrömmar från hemnet:
 

1920-2014


Hade en fantastiskt lyckad nyårsafton och jag hoppas och tror att alla andra deltagande hade det med. För att sätta lite sprätt på tillställningen hade vi bestämt att alla skulle klä sig med The Great Gatsby/1920-tals-tema och jag måste säga att jag är riktigt impad av allas engagemang! Kul!
Bilderna är från Stinas kamera, utom den sista som är iPhone-kvalitet...
 

long time no see

Hej mina vänner, det var ett tag sen!
Jag lovade ju att försöka skriva på bloggen lite då och då under resan men det gick ju sådär som ni ser, haha. Oftast hade vi ganska dåligt internet och när vi väl hade bra uppkoppling kändes inte bloggen som första prioritet.
Men nu har jag varit i Sverige i drygt tre veckor så nu är det väl dags att ni får se lite bilder och så, det finns många att visa vill jag lova! Jag har dock inte gått igenom dem än för det har varit rätt fullt upp de här veckorna med födelsedag, jobb, jul och nyår. Nu ska väl allt förhoppningsvis lugna ner sig så då ska jag se till att vara lite mer aktiv här.
Idag är jag i alla fall ledig och det innebär städdag. Har inte städat sen vi kom hem pga fullt schema så det känns verkligen skönt att få lite rent och snyggt hemma - och att ta bort alla julgrejer. Det är ju mysigt och fint med tomtar i alla vrår men det känns som aldrig rent på samma sätt.