linneavikberg

Latmask

Har inte tagit mig iväg till lägenheten än, utan fastnade framför datorn.
Är så sjukt sugen på att shoppa kläder och skor och inredning men det känns som att just nu måste jag hålla lite i pengarna. Utan att man märker det kommer det gå åt en heeel del när det är inflyttningsdags och det prioriterar jag faktiskt mer än ett par nya dojjor. Fast jag skulle haft ett par kängor... Och en ny jacka...

Det närmar sig

God morgon!
Igår kändes det som att inflyttningsdatumet bara blev mer och mer avlägset men idag vänder det tror jag. Nu har vi rivit allt som ska rivas och det är dags att börja bygga upp det som ska upp.
Idag ska jag spackla allt vad jag kan och ikväll ska vi slänga skrot. Tanken var att vi skulle tapetsera till helgen men det ska läggas en del golv och lite sånt först så det blir nog till veckan i stället.
Så här såg det ut igår men efter idag blir det förhoppningsvis lite mer ordning.


Sverre

Hästen jag red på i måndags hette Sverre. Vet inte vad för ras han är men en svart, riktigt snygg vallack är han i alla fall, och jättesnäll.
Det kändes ungefär som när man är fem bast och rider ponny på djurparken, för mamma och Sandra, Sverres ägare, stod bredvid och kollade på hela tiden. Alla blickar på mig alltså, hehe.
Det var jätteroligt att rida igen men har inte riktigt bestämt mig än om jag kommer vilja göra det några gånger i veckan än. Ska fundera tills nyår i alla fall, då får vi se hur det känns.
Detta var den enda bilden mamma lyckades ta.


Kaos

I veckan är jag helt ledig från jobb på ica mån-fre så det kommer bli en heel del tid som spenderas i byggkaoset här i lägenheten.
Vi har ändrat och utökat vår ombyggnads-plan en del men siktar fortfarande på att flytta in före jul. Bland annat ska vi byta golv i hela lägenheten och slå ut garderoberna i hallen.
Hittills idag har jag slitit ut allt golv i sovrum, hall och kök, slipat lite mer etc. Får se vad som mer ska hända idag.

Nu ska jag rulla i väg för att hämta upp mamma och sen ska vi fara och rida :D


Helg!!

Idag blir det helg! Haha inte för att det "drabbar" mig då jag jobbar lördag och söndag men det är som ändå skönt. Dessutom är det löning idag och sånt känns ju alltid bra.
Ligger i sängen ännu och väntar på att toan ska bli ledig. Funderar på att typ koka gröt till frukost, det var sjukt länge sen jag gjorde det och gröt är ju faktiskt både gott och nyttigt.
Sen bär det av till Jäders för att låna Mikes bil och åka runt och leta efter slippapper till en av slipmaskinerna, vilket verkar vara himla svårt att få tag på...
Och sen blir det givetvis slipning och när Mike slutar kanske vi ska ta och köpa tapeter. Det gick mycket lättare än förväntat att hitta och komma överens om vilka tapeter vi ville ha.


Torsdag

Det blir nog ingen ridning idag utan det får bli antingen i morgon eller till veckan någon gång.
Så dagen ska spenderas med att slipa väggar i sinne och sen jobba 16.00-22.15. Känns ganska bra faktiskt med tanke på vädret.

Ha en bra dag!


Hoppla

Jag skrev ju i morse att jag inte hade nånting mer att säga eftersom att mitt liv bara handlar om att fixa i lägenheten men jag kom på att jag har visst nånting att berätta!
Jag har ju ridit på ridskola från det att jag var typ 6 år tills jag slutade 9:an för då kände jag att det inte skulle finnas tid men sen jag slutade har jag längtat efter att rida typ varje gång jag sett en häst och nu ska jag få göra det!
I morgon på förmiddagen nån gång ska jag provrida en häst som jag också eventuellt ska som sköthäst typ.
Det kommer bli så himla kul eftersom det som sagt var väldigt länge sen, och just av den anledningen är jag rätt nervös också :]


Bygga, slipa, snickra, fixa

God morgon allesammans!
Idag tog jag mig (medvetet) en liten sovmorgon så jag ska orka slipa riktigt ordentligt tills Mike slutar jobba. Det känns inte lovande att vi hållit på i typ två dagar och redan är opeppade på att jobba i lägenheten men det är bara bita ihop så vi får flytta så snabbt som möjligt.
I måndags och igår flängde jag runt och hämtade och handlade en massa saker till lägenheten så som damsugare, slipmaskiner, trälister till elementskydden osv osv men nu finns allt på plats så nu är det bara själva jobbet kvar.
Ikväll är jag ledig så vi ska passa på att titta och förhoppningsvis bestämma tapeter, hämta sängarna från pappas lägenhet och lite sånt.
I övrigt har jag inte så mycket att berätta eftersom detta är vad mitt liv går ut på för tillfället.
Så här ser det ut i lägenheten nu:


hard work work

Halloj,
Nästan en vecka sedan jag skrev!
Sedan dess har detta hänt (utan inbördes ordning):
  • Vi har fått lägenheten och börjat slipa väggar etc
  • Vi har varit på glöggparty
  • Vi har sett 4:e Star Wars filmen
  • Jag har gått med mamma på stan + ätit på Tatung
  • Jag har varit en vända till Storkågeträsk

Sen kan jag inte komma på nåt mer som går skriva i punktform.
Hatar att se att jag håller på att bli ett "vi", gillar inte folk som är så. Eller gillar inte när folk ÄR så. Man kan inte bara försvinna in i en vi-bubbla och bli en och samma person. Jag ska bättra mig.

Idag ska jag i alla fall åka och köpa en ny slip-mus för pappas pajade igår och så ska jag köpa lister som vi ska göra elementskydd av.
Livet är inte glamouröst nu. Vi ska slipa alla väggar i hela lägenheten i princip och sen spackla och sen slipa en vända till. Dessutom foga om i badrummet, byta golv i vardagsrummet och lite mera fix och trix. Lever livet i ett par snickarbyxor, en alldeles för stor t-shirt, bakåtvänd keps, hörselkåpor och andningsmask.


Dagen D

Torsdagen den 15:e November 2012 - Dagen då det händer.
 
Idag firar jag och Mike 1,5 år tillsammans och det kunde inte kännas bättre. Blir bara mer och mer säker på att det är med honom jag kommer att spendera resten av mitt liv ♥
 
Idag är också dagen då jag skulle gjort min första tand-lagning. Det har lossnat en bit från en av mina käktänder och det skulle jag lagat idag, men tandläkarn ringde i morse och frågade om hon fick flytta fram min tid till den 27:e för att det var någon som tydligen hade sjukt mycket tandvärk och hon hade ingen tid så jag var snäll och sa att det gick bra. Hade varit skönt att få göra bort det, nu måste jag ju gå och vara nervös i en dryg vecka till.
 
Och det viktigaste av allt: Idag får vi tillgång till vårt framtida hem! Mike ska och skriva på några papper och lite sånt (vet inte riktigt vad) idag kl 13.00 och sen är han lägenhetsinnehavare. ÅÅÅhhh jag är så taggad!!
Haha ni hittar mig nog på Tjärhovsgatan 3C ikväll och all annan tid ett tag framöver ;)
 

Ååååååhhh skellefte AIK

God morgon vänner!
 
Igår var jag och Mike på hockey och har haft intro-låten på hjärnan sen den spelades i början av matchen. Det var himla spännande där ett tag men som tur var fick saik in ett mål när det var typ två minuter kvar av tredje.
 
Idag ska jag åka till farmor är det tänkt. Vi är lite osäkra på om det ska gå någon buss med det märker jag ju ganska snabbt.
Ikväll blir det finmiddag på bryggargatan med älskling och sen får vi se om han lämnar mig för att spela cod eller om jag kan få mig själv att verka mer intressant än ett tv-spel.
 
 

Bad dreams

Nu är mina sjuka drömmar inte ens roliga längre. Först drömde jag att jag skulle bryta mig ut ur ett fängelse (antagligen för att vi sett prison break) och sen var det några som sköt mot mig (utan anledning) med gevär och då körde jag över ena gubben.
Hatar när drömmarna känns så sjukt verkliga också... Mådde typ dåligt när jag vaknade och bestämde mig för att inte somna om eftersom då finns det risk för fortsatt drömmande...


Ny vecka, nya möjligheter

God morgon, måndag!

Inatt har jag drömt så jävla konstiga saker så jag blir nästan rädd för mitt undermedvetna. Jag är ju sjuk. Tror dessutom jag drömt dessa drömmar förut typ...
Förutom mina störda drömmar har jag sovit gott inatt, Mike har varit så mysig och det brukar han oftast inte vara då han sover och när han ska upp och jobba dagen efter.

På tal om jobb så ska inte jag ägna en enda minut åt det denna vecka, som det ser ut nu. Både lite långtråkigt och skönt. Har ändå en del att göra den här veckan så jag ska nog kunna hålla mig sysselsatt.


Let there be light!


Paintball

God lördag.
Har haft en väldigt mysig morgon, nyss ätit "gourmetrulle" till brunch och snart vankas det paintball. Vet inte om jag ska/får/bör/vill följa med och spela eftersom jag 1) förmodligen är kass och 2) helst INTE vill bli skjuten på, men helst vill jag inte bara ligga inne och ruttna heller så vi får se hur det blir.
Har en pojkvän som är dödstaggad i alla fall - som vanligt när det gäller vapen av nåt slag ;)


bryggargatan

Har nu betsällt ett bord till mig och Mike på bryggargatan på Onsdag. Hoppas det är lika gott som jag har hört talas om. Det bästa av allt är att vi inte behöver betala, för vi har varsitt presentkort på 600kr.
Anledningen till att vi ska dit just på onsdag är att vi firar 1,5 år tillsammans på torsdag, men eftersom att vi får lägenheten på torsdagen kommer vi nog vilja vara där då. Och såklart firar vi att vi ska flytta ihop. ♥

lite nytt

 
Eller rättare sagt ganska mycket nytt med tanke på hur kort tid jag inhandlat allt på.
Från vänster: Lily Lolo Mineral Finishing Powder Flawless Matte, Lily Lolo Angled Blush Brush, Too Faced Primed & Poreless Primer, Emma S Moisturising Eye Gel, Emma S Moisturising Facial Mist, Make Up Store Microshadow "Smog", Viva La Diva "Face-Eyes and Cheek makeup kit" och Emma S Cleansing Facial Wash.
 
Egentligen är det bara Emma S produkterna jag hunnit använda än eftersom de andra införskaffades/anlände i förrgår resp. igår. Har dock inte riktigt hunnit bilda mig en uppfattning om dem än. Till en början gillade jag för det första inte lukten och jag tyckte att eye-gelen var kladdig men det har gått över. Tycker också att jag fått "knottrigare" hy sen jag började använda dem men det kan bero på många saker. Att det är höst till exempel. Så jag ska ge dem ett tag till så får vi se om jag använder upp allt eller om det blir soporna.
 
I vanliga fall kör jag på Id Bare Minerals Mineral Veil som Finishing Powder men det svider ordentligt i plånkan varje gång man ska köpa nåt av det märket. Fast det är sjukt bra grejer! Tänkte i alla fall prova Finishing Powder:et från Lily Lolo som tydligen också ska vara riktigt bra, och dessutom kostar betydligt mindre. Idag blir första testet.
 
Är sjukt taggad på att prova Too Faced Primed & Poreless Primer:n också för den har jag läst så grymt mycket bra om, typ att det är världens bästa produkt. 300 spänn för en tub på 28g kändes lite saftigt men det är bara hoppas den är så grym som alla verkar tycka och att den räcker länge.

Just do it

God morgon !
Jag var ute och gick/sprang igår i det fina men ganska kalla vädret. Gick strandpromenaden på den norra sidan av älven fram och tillbaka mellan lejonströmsbron och dammen vid mobackenbadet.
Tror att jag ska kunna komma igång med träningen igen nu för jag blir verkligen glad av att träna. Jag glömmer som bort det mellan gångerna och ser mest bara det jobbiga i det men igår kunde jag inte sluta le. Innerst inne älskar jag att motionera.


Vägghängt

En vecka kvar!!!!
Blev inte att kolla på några tapeter igår men idag kanske.
Nånting jag har snöat in på lite nu är vägghängda möbler/skåpar. Även om de är välfigt stora och klumpiga får man som ett intryck av att de är fjäderlätta och rummet ser mycket luftigare ut jämfört med om de stått på golvet. Dessutom blir det mycket enklare att komma åt med damsugaren.


I'm alive

Hej fans!
 
Helgen har varit fylld av jobb, vilket både har varit kul och riktigt surt. Blev ju inringd i torsdags för att jobba på Bishops torsdag- och fredagkväll och eftersom jag letat jobb i sinne senaste tiden svarade jag såklart att jag kunde. Kom på en stund senare att jag hade ju tänkt gå ut på folkparken på fredag men det fick jag offra kände jag. Hade dock lite ångest på fredagskvällen när alla la ut festbilder på insta.
Lördag, söndag och måndagkväll har bestått av jobb på ica.
Idag har jag bara tagit det hur lugnt som helst men vill nog göra nånting ikväll. Min plan är att få med mig Mike på flügger och kolla på tapeter för vet ni vad? - Idag är det bara 8 dagar kvar!!
Preliminärt har vi redan bestämt vad vi ska ha för tapet i vardagsrummet men sovrummet var knepigare...

God Morgon?

Haha, tydligen sover man länge om man jobbar länge... Vaknade för ca 1 timme sen men vill egentligen bara fortsätta sova.
Det gick oväntat bra att jobba igår. Det var ganska lite folk och eftersom vi var två i disken (fast man egentligen bara ska vara en) blev det dubbel-lugnt så vi slutade kl 2.
Idag ska jag jobba på ica 15.30-22.00. Egentligen skulle jag jobbat 08.30-15.30 men det kändes ju halvtungt så då fixade Susanne så jag fick eftermiddagspasset istället och det var guld värt.
Nu ska jag kliva upp och äta nånting.


Plötsligt händer det!!!

Nu är det mycket nytt som är på gång känns det som.
I tisdags när jag var hos tandläkarn fick jag veta att det lossnat en bit från en tand och det måste lagas. Jag har aldrig lagat en tand förr så jag är liiite nervööss. Dessutom ska det ske samma dag som Mike får nyckeln till lägenheten så jag hoppas till gud att jag inte kommer ha ont efteråt.

Sen att vi ska flytta är ju en rätt stor (och ny) sak.

Och till råga på det ringe Lotta från Bishop Arms idag och frågade om jag ville jobba idag och i morgon, och såklart vill jag det!
Eftersom det var närmare 200 sökande på den tjänsten har jag inte haft så höga förväntningar men det känns ju hur kul som helst att jag "gick vidare"! Jag vet inte riktigt hur det är tänkt, om jag är en av flera "provjobbare" som de ringt in eller om jag har fått jobbet men antar att det är det första alternativet. Annars hade det ju varit lite som att köpa grisen i säcken.

Det är i alla fall lägesrapporten nu och jag är hur taggad som helst på att jobba och lägenheten. Mindre taggad på att laga tand.