linneavikberg

Mys

Idag har det inte blivit mycket gjort förutom jobb 16-22. Nu är jag tillbaka i sängen hos Mike och har det bra. Världens mjukaste sockar, morötter, gurka och dipp och himym-marathon i ensamhet. Heeelt okej lördagkväll om ni frågar mig.


Mera inspo

Vi kan ha hittat vårt blivande hem nu. Ska och titta på en sista lägenhet på måndag och beroende på vad vi tycker om den och hur mycket mäklaren kräver för att vi ska få den utan budgivning så blir den den eller den vi redan varit och tittat på.
Känner att jag börjar bli nervös typ. Snart kommer min dröm om egen lägenhet uppfyllas, drömmen jag haft i typ 3 år och som bara blivit mer och mer intensiv. Dessutom kommer jag bo med världens bästa kille.❤
Bjussar på lite mer inredning - mysiga sovrum.


skt

Trots att jag klädde på mig i sinne innan jag satte mig på moppen för att köra till storkågeträsk frös jag innan jag var i kåge ens. Två par mjukisbyxor + täckisar, yllesockar + kängor, en underställströja, en kofta, en huvtröja, en munkjacka + pappas fodrade vindjacka, halsduk och skoterhandskar tycker jag att man borde klara sig med, det är ju trots allt inte oktober än. Men icket!
Sen jag kom hit ca 15.30 har jag suttit och redigerat bilder från balen och studenten som pappa tagit. Haha längtar till min bröllopsdag, då får man känna sig sådär fin igen. Eller förhoppningsvis ännu finare!
Några svartvita:
 
Snart ska jag bege mig tillbaka mot stan för att känna på den där jackan på Cubus igen, har inte bestämt mig än. Och så ska jag äta. Håller på att hungra ihjäl men det finns inte så mycket mat här så det är lättare att vänta tills jag är i stan. Sen ikväll vet jag inte riktigt vad som händer men det får helt enkelt tiden utvisa. 
 
Ha en bra fredagkväll!

Dagens fångst

Har varit på stan en stund för att försöka hitta en höstjacka. Har lagt av en kandidat på Cubus men får se om det blir av, ska ta mig en funderare till ikväll.
Fick i alla fall med mig väääärldens skönaste tröja från Cubus, kommer leva i den från och med nu!
Sedan köpte jag även lite "nödvändigheter" såsom en ny mascara (2000 calorie från max factor, alltid ett säkert kort), bomullsrondeller och en face wash till Mike.
Dessutom köpte jag "A-creme" eftersom jag behöver en ny ansiktscreme och har hört att denna ska vara riktigt bra, speciellt nu på hösten när man blir torr i ansiktet. Ett extra plus är att den ska funka utmärkt att använda på alla andra ställen på kroppen med.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3521081/images/2012/pic_50658dd3ddf2b313cf0022f9.jpg" class="image">


Igår

Gårdagen blev inte så tråkig som jag la upp för. Frågade Hanna om hon var sugen på en sista promenad innan det är dags för henne att ge sig av till Australien i fyra månader, vilket sker idag! Och hon var på så vi gick en runda och nästan direkt efter det drog jag en sväng med Jenny på stan. Bright som jag är så hade jag glömt bankkortet hemma i en annan jacka men det löste sig ändå, jag köpte helt enkelt inget. Eller ett halsband fick följa med hem ändå.
Tack för igår flickor och ha det så underbart bra där borta nu, Hanna! Vi ses 2013.


Super-duper-extra-ledig

Att jobba två pass på en vecka är inte the shit vill jag lova. Det låter ju rätt skönt men jag håller på bli galen av uttråkadhet! Vad gör man när det regnar eller är sjuukt kallt ute jämt och man inte har nåt plugg eller jobb eller nåt sånt?!
Just nu ser jag nästan framemot att köra moppen till storkågeträsk i morgon bara för att då vet jag vad jag ska göra.


All that glitters ain't gold

Såhär blev naglarna igår: fadeade silverglittriga toppar. Gjorde det mest på måfå men blev riktigt nöjd. La först ett lager silvernagellack längst ut på toppen och smudgeade ut det så gott jag kunde. Sen la jag ett glittrigt naggellack med både små och stora glitter tills det blev en jämn övergång mellan det naturliga och det silvriga.


o n s d a g

Har just kommit hem efter att ha varit på stan och ätit luch med min älskade far. Det börjar vara länge mellan gångerna vi träffas ♥ Han bjöd i alla fall på wok'n roll och jag tog en soppa med kokosmjölk och kyckling, minns inte vad den hette men god var den. Och stark! Tack för maten i alla fall, pappa.
Just nu vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig för att göra men tror jag ska försöka städa bort i rummet eftersom vi har kläder och väskor liggandes över hela golvet typ. Sen ska jag laga en tröja som det blivit hål i utan att jag ens har använt den och sen ska jag nog måla naglarna. Det gör jag alltid när jag inte egentligen har nånting vettigt att göra (eller vill undvika att göra).

why the hurry?

Det känns som att jag tjatar ganska mycket om att jag längtar efter att hitta en lägenhet och flytta hemifrån. Jag är verkligen hur taggad som helst på att få fixa och dona i mitt eget hem (lät sjukt gammal där?) men det är inte mest av den anledningen jag längtar så mycket.
Mina föräldrar skilde sig när jag gick i femman och sedan dess till för ungefär ett år sedan flyttade jag mellan varannan vecka/ var 14:e dag. Tills jag träffade Mike. Då började jag flytta mellan tre ställen och allt eftersom har jag varit här (hos Mike) mer och mer. Men eftersom att han bor hemma hos sina föräldrar kan jag ju inte flytta in på riktigt, vilket jag i och för sig inte heller skulle känna mig helt bekväm med även om det gick, men det innebär ju att jag bor här, men har större delen av mina ägodelar hemma hos mamma på andra sidan stan.
Varför jag längtar så förtvivlat efter att vi (Mike) ska hitta en lämplig lägenhet är helt enkelt för att jag är trött på att aldrig känna mig riktigt hemma och varje dag tänka "åh, nu skulle jag haft den där grejen som jag har där". Det kommer bli så magiskt skönt att kunna ha allt där jag är.
Nu lät det här som en "tyck-synd-om-mig-saga" men så är det inte. Ville bara skriva av mig och berätta varför jag verkar ha så bråttom.

Balen 2012

I brist på annat tänkte jag bjuda på lite bilder från balen. Dessa har Stina tagit. Sorgligt nog har jag faktiskt ännu inte tittat ordentligt på de som pappa tog men ska nog åka till Storkågeträsk i veckan och då ska jag ta mig en ordenlig titt.
Kommer ihåg hur nervös jag var för att fråga Mike om han ville gå på balen med mig och jag sköt upp det hur länge som helst känns det som. Men när jag väl tog modet till mig och frågade honom tittade han på mig som att jag var störd (hade ju förklarat först hur nervös jag var) och sa "Ja men det är väl klart jag går på balen med dig." Lättnaden! ♥

Blåbärspaj

God morgon!
Är så himla nöjd med att jag lyckades få Mike till att göra blåbärspaj med mig igår. Eller rättare sagt så gjorde han vaniljsåsen och jag gjorde pajdegen men vi hjälptes ändå åt och det blev riktigt gott! Man behöver inte speciellt mycket ingredienser och det är verkligen superenkelt att göra blåbärspaj.


update om min produktiva dag

Har än så länge hunnit med att städa på toan och bytt bloggdesign. Har dock inte gjort den själv, men den är lite sned och så där så ska ta och fixa det sen. Tänkte även byta header till något personligare men det får nog bli sen i veckan.
Nu ska jag plocka ihop lite saker som jag ska ta hem till mamma och sen far jag nog direkt och hämtar Mike på jobbet och 16.30 ska vi på ytterligare en lägenhetsvisning på Tjärhovsgatan fast nu är det på andra sidan vägen så att säga. Lägenheten som är precis ovanför Björns lägenhet (som jag och Mike bodde i under hela mars då Björn var i Thailand).
Som misstänkt blev priset på den andra (67kvm-lägeheten)  väldigt upptrissat så det blev inget av. Åh, jag orkar inte vänta längre!

Uppe med tuppen

Var uppe tidigare än allt och alla för att skjutsa älskling till jobbet idag då jag ska låna hans bil och göra lite ärenden. Vi var helt säkra på att vi försovit oss så vi skyndade oss iväg för att när vi kommit fram upptäcka att klockan var 05.45 - inte 06.45...
Hade egentligen inte tänkt sova något mer för att hinna få ut så mycket som möjligt ur den här dagen men somnade runt 09.15 och vaknade typ 10.50, tröttare än någonsin.
Men har lovat mig själv att jag ska hinna få mycket gjort idag så nu är det upp och hoppa!!
Bild från förra veckan.


16.09

Haha har verkligen haft världens mest ineffektiva dag idag. Det enda jag har gjort är ätit frukost/lunch, sett typ 8 avsnitt himym och räknat pengarna i Mikes sparbössa.
Nu ska jag iväg och jobba i några timmar i alla fall och sen får vi hoppas att morgondagen blir lite mer produktiv.


Sunday

God dag!

Har just klivit upp och håller på att koka ägg just nu, ska göra äggkaviarmackor tänkte jag 😊
Helgen har bjudit på firmafest, roadtrip till Umeå för lite catching up med Mimmi och se Henrik Fexeus och sen inte så mycket mer. Men det räcker gott och jag har haft riktigt kul bortsett från att jag igår kom så nära en bakfylla jag nånsin varit men det var ändå överkomligt och med trevligt sällskap tänkte jag inte så mycket på det.
Bjuder på två instagrambilder från igår. Tack flickor ❤


fem prickar

  • Blir GAAAALEEENNN på mitt vänstra cp-öga som ska jävlas och hålla på och rinna heeeelaa tiiidddeeeennnn......
  • Jobbar 17-22 idag, sen är jag ledig fredag-lördag, gött!
  • I morgon väntar firmafest på Jäders (med respektive, därför jag får komma)
  • På lördag drar jag och Stina till Umeå för att hälsa på Mimmi (och Malin?) och se Henrik Fexeus på kvällen
  • MÅSTE träna i morgon. Måste.

Black smoke

Testade nyss att göra en helsvart sotning mest för skojs skull, och själva sminkningen blev väl helt okej men jag passar verkligen inte i det. Känner mig som Hanna Widerstedt just nu... Inte särskillt snygg alltså.


Spotify

Sitter för tillfället och försöker rensa upp min spotify. Har runt 20 spellistor som är ganska halvdana allihop så ska dra ner på kvantiteten och höja kvaliteten lite nu tänkte jag. Det är ju sjukt jobbigt att måsta leta efter bra låtar i spellistan när man bara vill slölyssna så nu ska jag ändra på det!

Tjärhovsgatan 4b

Båda lägenheterna som vi var och tittade på igår (Stenkilsgatan och Tjärhovsgatan) var jättefina och kändes riktigt bra. Just nu lutar det åt den på Tjärhovsgatan bland annat eftersom det inte finns någon tillgång till garage på stenkilsgatan, men det finns en stor risk att den kommer att bli snordyr. Den ligger ju ute för 535 000:- och bara det är ju ganska saftigt, sen kommer den antagligen budas upp en hel del också...
Men vi håller tummarna för att ingen annan vill ha den så att vi kan få flytta så snart som möjligt!
Det är ju en hel del ytskikt som nehöver bytas ut men det blir ju som sagt mer personligt om man får välja tapeter och sånt själv så det tycker jag nästan bara är bra. Det sitter ju inte direkt några pengar i såna projekt heller och det är ju skönt.

Accessorize

Lyckades hitta en del smycken igår ändå, och även en tröja, en topp, två nagellack, ett läppglans och ett bälte, så jag är nöjd med mina två timmar på stan igår. Här ska ni få se:

Rosa läppglans - H&M 9,50:- / Tre halsringar i rose gold, guld och silver - Glitter 99:- / Stort silvrigt halsband - H&M 179:- / Fyra enkla ringar i rose gold - Glitter 69:- / Silverarmband - H&M 69:- / Lilametallic nagellack - H&M 9,50:- / Orangemetallic nagellack - H&M 29:-

Svart top - H&M 149:-

Randig stickad tröja - Lindex 299:- / Skärp - KappAhl 50:-


Skattjakt

Idag är mitt mission på stan att hitta lite nya smycken. Alla mina är typ borta eller fula så det är dags att införskaffa lite nytt. ledorden är "stilrent" och "färgglatt" känns det som. Och "billigt". Eftersom jag inte använder speciellt mycket smycken egentligen vill jag helst fynda, men för den sakens skull ska de ju inte se billig ut. Bara vara det. Rea ❤


Diy

Är så sjukt sugen på att pyssla! Bjuder på lite diy-inspiration:


Tisdag

Har inte riktigt vetat vad jag ska skriva här i helgen. Har jobbat fredag, lördag och söndagkväll, 08.00-17.30 igår och idag jobbar jag 16.00-22.00. Ska dick avbryta mitt arbetspass ikväll för att åka och kolla på lägenheten på Ö.Nygatan.
I övrigt så har jag inte planerat den här dagen så mycket. Ska nog på stan tvärt och köpa ett snyggt halsband som jag såg senast jag var där, kanske gå en peomenad också.


Dagen efter kvällen före

Har tagit mig en liten nap, och nu är det dags att byta ut gårdagens smink mot nytt, vakna till och sedan fara mot moröhöjden för att jobba 16.00-22.00. Ser fram emot onsdag som är min nästa jobb-fria dag.

Känner mig lite grann som jag gjorde morgonen innan nationella i matte E just nu. Skulle helst av allt bara vilja ligga kvar i sängen. Det är ju typiskt att det är så fantastiskt härligt väder idag också, när man inte riktigt har varken tid eller ork att utnyttja det..


off to work

Hejhej, här sitter jag och äter nektarin innan jag ska dra iväg till jobbet. Ska jobba 12.00-20.00 och sedan blir det fest. Vilken fest jag ska på och hur jag ska ta mig vet jag inte än riktigt men det löser jag väl under dagen.
 
Igårkväll var jag ute och promenerade med Hanna, vi gick och köte ansiktsmasker, fotfil, hårinpackning etc så det blev en riktig myskväll. Man känner sig alltid så fräsch när man spa:at ♥
 
Nu ska jag knalla ner på ica och byta om. Ha en bra dag !

Nagelinspo

Som sagt hade jag tänkt måla naglarna idag. Men jag tycker ofta att det känns lite tråkigt att bara göra dem enfärgade. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag men här är i alla fall lite inspiration.
Alla bilder är från instagram - bästa stället att hitta inpiration på, vad det än gäller !


God morgon

Idag har jag tänkt kliva upp innan 10.30 så jag har ca 10 minuter på mig. Men har redan kollat insta, facebook, hemnet och alla bloggar så det är luuugnt!
Idag ser planeringen ut som följer:
• Gå till Mio, möbelbutiken
• Eventuellt gå på stan en sväng och försöka hitta lite skor, och en sminkborste
• Tvätta mina sminkborstar
• Tänka ut vad jag ska ha på mig i morgon, då det är fest x2, eftersom jag jobbar 12-20 så kommer jag inte riktigt ha tid med det i morgon.
• Gå en lång och helst ganska rask promenad (trotsa förkylningen)
• Göra ansiktsmask, måla naglarna etc
• Träffa Hanna, som drar till Australien i typ 2,5 månad om två veckor!
(funderar på att slå ihop de två, kanske tre, sista punkterna i en)
 

OJ nu är klockan 10.33!!


Duktig flickvän

Medans Mike är och spelar golf har jag roat mig med att städa sovrummet lite. Orkade inte vara jättenoga men har i alla fall plockat bort en massa, damsugat golvet och bytt sängkläder.
Snickrade dessutom ihop superfina före- och efterbilder i min super-iPhone.


home sweet home

Till veckan vankas det tre stycken lägenhetsvisningar som jag och Mike har tänkt gå på. Jag hoppas så innerligt att det kommer "klicka" med någon av dem, jag vill ju helst flytta i morgon typ.
Det verkar helt omöjligt att ladda upp bilderna från hemnet och det går inte att länka ord heller. Tryck helt enkelt på länkarna för att se bilder...
 
Den första lägenheten som vi ska och titta på på tisdag ligger på älsbacka, Östra Nygatan 87 närmare bestämt. Den verkar jättefin med stor balkong, rymligt både vardagsrum och sovrum och det bästa av allt - klädkammare i sovrummet! ♥ Dock fick ju såklart badrummet feta dissen av Mike så det måste renoveras och så verkar köket lite trångt och hela ytan är 50kvm, vilket kan kännas lite litet men vi får se när vi kommer dit. Den ligger ute för 395 000:- och är lätt den snyggaste av de här tre lägenheterna, i dagsläget i alla fall.
BIlder: http://bostad.lansfast.se/bilder.aspx?GUID=427ABI4IJMEB6M8R&typ=CMBoLgh&from=hemnet
 

Den andra
som vi ska titta på har visning på onsdag och ligger på Stenkilsgatan 46a, som är precis bredvid Norrhammarskolan. Den ligger på 60 kvm och utgångspriset är 520 000:-. Det behöver bytas en del tapeter och skåpluckor men annars verkar den riktigt fin. Badrummet lär väl få sig en makeover här också men det skadar ju inte. Det ser ut att finnas riktigt bra med förvaring också och det är ju värt mycket, så man inte behöver gå upp och ned med allt till förrådet.
 
Bilder: http://www.maklarhuset.se/till-salu/bostadsratt/skelleftea-norrbole-stenkilsgatan_46a-530071?referrer=hemnet&view=Images
 
 
Den tredje, som ligger på Tjärhovsgatan 4b, är 67 kvm (!!) behöver visserligen finslipas en del men den ligger exakt där Mike vill att den ska ligga och för att vara så stor, ligga så centralt och ändå så pass fräsch (man behöver ju bara förbättra ytskikten en del) är den inte sååå dyr. Bara 535 000 spänn. Dessutom är det inglasad balkong! Det vore ju underbart om alla andra som är ute efter lägenhet kunde hålla sig borta från den här för det vore underbart att ha en så stor och luftig lägga och helst inte behöva betala mer än vad den ligger ute för. Haha drömma kan man ju i alla fall göra...
 
Bilder: http://www.svenskfast.se/hemnet/pages/ObjectView.aspx?objectid=422BF9P6390OLI4L
 
 
 Nu blev det verkligen en wall of text här men går det inte så går det inte. Att ladda upp bilder alltså.

 
 

Onsdag

Jag kan verkligen konsten att dra mig... Vaknade kring 09.30 och hade ställt väckaren på 11.00, men ändå ligger jag kvar i sängen och nu är klockan 11.52...
Till mitt försvar har jag dragit på mig en förkylning sedan Barcelona, och då får man vila lite extra ;)

Hade det riktigt bra i Barca, det var skönt att komma bort till värmen ett tag. Jag och mamma räknade ut att för oss gick det runt 700 kr var på hela helgen och det gör faktiskt att det hela kändes ännu lite bättre. Totalt 700 spänn för enl weekend i Barcelona är ju rätt överkomligt!
Ska berätta lite mer om helgen senare men nu ska jag nog kliva upp och hoppa in i duschen och se till att äta något.


BARCELONA

Idag drar jag till Barcelona med den äldre halvan av ica-personalen + Stina och Mathilda som är av det yngre slaget.
Vi ska bland annat på vinprovning vilket kan bli intressant. Hatar vin. Sen blir det nog mest att sola och bada och shoppa lite.
Ska bli väldigt skönt att få lite värme, det är runt 25 grader där nu och efter den här sommaren lär det väl kännas som att vi är på solen eller nåt, men jag gillar värme så det blir bra!

Här är en bild från 1 av 4 riktiga sommardagar som jag hann njuta av i sommar...


10.55

Väckaren på 09.00, ligger kvar i sängen två timmar senare. Ganska skönt. Börjar dock känna mig lite stressad nu för jag har en del att göra idag, bl.a ringa och försöka få jobb, packa upp resväskan sen stockholm, tänka igenom och plocka ihop vad jag ska ha med mig till barcelona som jag besöker med jobbet i helgen, träna och (förhoppningsvis) mysa med älskling.
Dags att kliva upp nu då kanske...


Hallå igen

Kom tillbaka från stockholm runt 22.30 igår kväll, och jösses vilken bra helg jag har haft!
Vi har shoppat typ tre dagar i sträck, kollat konserter, ätit god mat, hälsat på världens gulligaste unge och varit på skansen.
Här kommer lite bilder, främst på konserterna men kan bjuda på lite fler och framförallt bättre bilder när Stina har skickat över de hon tagit.