linneavikberg

mat för hela veckan

I torsdags var jag ju på färskvarumässa i Umeå med jobbet. Hela dagen gick i princip ut på att gå runt och smaka på olika nyheter och klippvaror. När det var dags att dra sig därifrån hade dock alla montrar kvar en massa mat som de ville bli av med, så jag plockade på mig lite grann. Gratis är gott vet ni. Kommer inte vara några problem att veta vad vi ska äta i veckan i alla fall!
6 matlådor, 5 liter juice, 2 ostar, 1 burk beasås, 2 paket grädde, 2 burkar potatissallad och 3 chorizokorvar.
 

tgif

Idag är det fredag som de flesta nog vet och för en gångs skull innebär det, även för mig, att det är helg!
Trodde ju att jag skulle vara ledig förra helgen så detta har jag minst sagt sett fram emot. Kvällen bjuder på jobb, men imorgon bär det av till storklinta med några goa tjejer och på kvällen lutar det åt tacos. På söndag får vi se vad som händer, eventuellt massage! ♥
 

Meatballs

 

Detta har jag ägnat förmiddagen åt. Det är första gången jag gjort egna köttbullar så det tog sin lilla tid, ca 60 st blev det och jag måste säga att det kan vara de godaste köttbullarna jag ätit!

 

God Morgon

Morgon är det då sannerligen! 
Igår hade jag så bråttom iväg från jobbet så jaga glömde min telefon där och när jag väl upptäckte misstaget var det för sent att åka och hämta den. Egentligen gjorde det inte så mycket för jag skulle ju ändå "börja tidigt imorrn". Haha problemet var att jag visste inte när. Dessutom hade jag ju ingen väckarklocka.
Men som tur är har man en sambo som kliver upp helvetes tidigt varje dag så han väckte mig 06.20, innan han for på jobbet.
Och för en stund sen kom jag på att det finns nåt som heter iCloud så nu vet jag exakt när jag börjar; nämligen 08.30!


säg omelett


Ägg + Mjölk + Salt + Peppar + Bacon + Lök + Fetaost + Tomat + Cayennepeppar + Sallad = mums! 
 

Melons


Det blev inga gardiner eller kuddar men hittade i alla fall några färgglada ljuslyktor som fick följa med hem. Funderar typ på att gå tillbaka och köpa fler, älskar dem!♥ Kostar bara 49:- resp. 29:-/st på Indiska.
 

Spring


Nu tänker jag  gå och köpa nya färgglada kuddar och gardiner för nu är våren här, så det så!
 

Monday

God Morgon!

Ny vecka, nya möjligheter. Har haft den onyttigaste helgen genom tiderna känns det som, så nu blir det nya tag som vanligt när det är måndag. 
Solen skiner jag och jag är ledig tills kl 17 så ska se till att ta vara på den här förmiddagen.

 

Blä


Visst får du lite nostalgiskt pirr i magen när du ser den här lilla chokladkakan? Det fick jag med när jag såg den i fikarummet på jobbet, så bestämde mig för att ta hem den och spara till helgen.
Har alltså sett framemot att äta denna i typ en vecka men usch vad besviken jag blev. De tunna små chokladkakorna man åt när man var liten var ju huur goda som helst! Men denna var det för det första ett hårstrå i (!) och den smakade inte alls som jag förväntat mig... Köp inte om/när den kommer i butik!
 

Delikatesspotatis


Måste bara tipsa om detta som jag gjorde förra veckan och det blev så sjukt gott! Nu kommer jag inte ihåg vad potatissorten hette men det var i alla fall en sån här färdigpackad 900g påse från ica, nivet, som det står delikatesspotatis på. Påsen var lila tror jag.
Sjuuukt god potatis! Och det blev så himla gott att koka den, sen mosa den på en plåt, hälla på lite olivolja, salta och ha på timjan samt lite fetaost - in i ugnen på ca 200 grader tills det fått fin färg. Mums! 

Dop

Idag damp det ned ett fint blått litet kuvert i brevlådan - med en dopinbjudan i! Det är Mikes kusinbarn Mio som ska döpas i slutet av April. Alltså jag har kärat ner mig totalt i den där lille ♥ Så söt!

 

räddare i nöden

Att på skoj be någon ta ens kvällspass på en fredag - och att någon nappar - kan vara bästa känslan! Tack Julia! ♥
Måste bara tänka ut nåt bra sätt att spendera den här kvällen på nu. Fick just livsglädjen tillbaka haha.


← dagens hjälte
 

ångest

Alltså ingen förstår hur dåligt jag mår just nu.
Trodde jag hade ledig-helg i helgen men insåg för ett tag sen att så var det tydligen inte. P.g.a att jag tog på mig ett pass igår + utbildning på torsdag blir det 14 jobb-dagar på raken. Hahaha alltså jag oooorkar inte!!


Oldie

God kväll!
Är som sagt i Storkågeträsk ikväll och bara njuter. Är sjukt trött så tror faktiskt jag ska gå och sova snart så jag hinner ta vara på hela morgondagen.
Har suttit och kollat igenom datorn här lite och hittade en hel del gamla bilder, bland annat från när Jag gick fotografisk bild A och inser att det kanske inte skulle vara en sån dum idé att klippa av håret igen ändå. Har funderat på det ett tag men man får ju alltid lite ångest med tanke på hur länge det tar att spara ut igen, i alla fall för mig som har världens mest långsam-växande hår. Men jag passade ju typ i det. Eller? 
 

Friday

 
God morgon! 
Efter en ganska dålig sömn p.g.a Pontus klev jag ändå upp 07.30 och gick ut på ca en timmes promenad för att försöka få lite energi ur hårbollen. Bra start på dagen!
Idag ska jag städa (när Mike åker bort blir det automatiskt kaos här hemma) och vid lunch nån gång åker jag till Storkågeträsk ♥ Efter att nästan aldrig ha varit där i typ 2 år har jag på nytt insett hur fantastiskt det är. Det är så tyst och lugnt och fint - kan verkligen slappna av där. Stannar tills imorgon eftermiddag då jag ska jobba stängning.
Ha en fantastisk fredag alla! 

Barnvakt

Sitter just nu och äter lunch efter att ha gått broarna, hämtat bilen på Jäders och skjutsat hem mamma. Det blev så att jag ska ha Pontus ikväll och inatt då mamma jobbar.
Han är ju så sjukt hårig och ni kan ju tänka er hur det blir i kombination med det här vädret. Duschade av honom när vi kom in och nu ligger han och sover på sin kudde ♥

Ja ni ser ju all smuts... Och vårt nya duschdraperi! Visst är det vårigt och fint!
 

Thursday

 

Idag är jag ledig och önskade mig samma fina väder som bjöds igår men fick det icke. Men det är varmt i alla fall, jag törs säga att våren officiellt är här och jag tar emot den med öppna armar!
 

Cleaning out my closet

God morgon! 
Jag inleder den här tisdagen med att städa lite här hemma. Har nämligen tänkt upp på solbacken sen för att köpa lite saker till lägenheten och då är det roligast att kunna ställa fram dem direkt i stället för att börja med att städa.
Något som  alltid behöver städas är garderoben, jag fattar inte vad jag gör för den blir till ett enda kaos efter en dag. Måste försöka bli lite mer ordningssam, haha, för det är inte världens roligaste att stå och vika kläder...

Före / Efter. Känns himla skönt när det väl är gjort!

Beslutsångest

Kan inte bestämma mig vilka jag tycker är snyggast. Hjälp!
 
 

Dreamcatcher

 

Ätligen har den hittat en plats! Har haft denna i 1,5 år men inte vetat vart jag ska sätta den, men nu när vi skjutit in sängen mot fönsterväggen blev det the perfect spot på den lilla väggytan.
Även om den kanske ser lite fjuttig ut så blev jag jättenöjd!

Gratis är gott




Glassfrysen på jobbet gick sönder förra veckan = gratis glass till personalen! 
Hade först inte tänkt ta något för New Life, nivet, men sen tänkte jag "gratis är gott" och nu har jag och Mike lovat varandra att vi får bara äta glass på söndagar!

Älskade söndagar

Söndag är faktiskt min favorit dag på veckan. Om man är ledig är det som en annan känsla än att vara ledig på en veckodag, och om man jobbar får man dubbelt så mycket betalt.
Förr hade jag alltid söndagsångest eftersom då var jag tvungen att flytta till/från mamma/pappa och en ny skolvecka skulle snart dra igång. Men eftersom båda de faktorerna är borta nu så har det blivit min bästa dag.
Idag har jag varit i storkågeträsk och kört lite skoter och grillat, och sen jobbade jag 17.30-21.00 vilket är världens kortaste och bästa pass. Efter jobbet har vi ätit chirre och sett några nya HIMYM-avsnitt och nu är det läggdags. ♥

New In

Ikväll är det fest och Emma sa att det är klänning som gäller, men jag kände att det får bli kjol. Så nu har jag gått på stan ett tag och hittade faktiskt exakt vad jag letade efter! Det är så skönt när det händer! Och kolla vad jag hittade mer! ♥♥♥ Synd bara att jag målade naglarna igår...
 

London baby!

17-20 April befinner jag mig ingenstans mindre än i London! Vi är 7st med den gemensamma nämnaren Ica som bokat en weekend, nu när de ska börja flyga från Skell. Är taggad till 1000, har som sagt London på min "lista" så snart kan jag bocka av det!
Tror jag ska passa på att försöka hälsa på Rachel också, som jag och Mike lärde känna på Nya Zeeland, vore så roligt att träffas igen. 

Superbollar

Världens enklaste recpet som är sjukt gott och dessutom nyttigt!
 

Mixa cashewnötter, russin, skalet från hela limen & saften ur halva limen. Gör små bollar och rulla i riven kokos eller i kakao!

dreamin'

När jag var i Umeå i helgen passade jag på att hälsa på Mimmi och catcha upp lite. Hon har fått så himla fint i lägenheten och speciellt sovrummet! Har inte kunnat sluta tänka på det. haha, så har bestämt mig för att försöka göra det lite mysigare i vårt sovrum också. Det är så hiiimla tråkigt...
Mike försöker försvara det med att det är praktiskt att bara ha två täcken och fyra kuddar och inget mer - okej, ja det är det, men det är så fult och tråkigt!! Så kuddjakten pågår för fullt just nu. Och så har jag sett ut nya (ekologiska!) sängkläder som jag ska köpa, ska bara vänta på att medlemstidningen från Åhléns kommer med några schyssta rabattlappar förhoppningsvis. 
 

Breakfast

God morgon ! ♥
Sitter i soffan nu och äter frulle. Känner mig liite risig i halsen så dricker te och laddar med C-vitamin, har inte tid att bli sjuk nu! 

Depend rough sweet

Alltså hur fina är inte de här? Har övervägt att köpa OPI's liquid sand-lack i ljusrosa i typ ett år nu men fan 150:- för ett nagellack tycker jag är lite saftigt, så gissa om jag blev glad när jag såg detta?! 39:- är mer lagom, så ska till och med köpa två stycken. Måste bara vänta tills de kommer i butik...

fettisdag

Som alla vet är det semmeldagen idag, och måste säga att jag varit sugen på semlor rätt länge nu. Vi har ju sålt dem typ sen nyår och herregud vad folk käkar semlor!! Så när man sitter i kassan och varannan kund köper dem blir man lite sugen. Hoppas vi får på jobbet idag och hoppas de ställer upp minisemlor, törs fasen inte äta en hel stor för då kommer inte magen bli nöjd haha...
 

Makeover

Som alla säkert sett är it-diy projektet att klä in en bricka t.ex i marmormönstrad plast och det hakade såklart jag på! Valde dock att klä om fönsterbrädorna eftersom de var så grå och tråkiga. Lite knepigt var det allt och hade lite otur med måtten så var tvungen att köpa en rulle för varje fönster, men är helt klart nöjd med resultatet! Av det överblivna klädde jag även in en klinkerplatta som blev över när vi la golvet i hallen.
 
 

inflyttningsfest

Idag tar jag bussen ner till umeå för att inviga Reneés nya lägga där! Det är högst troligt att vi går en sväng på stan först och när det är dags att sussa passar jag på att inviga hennes soffa också.