linneavikberg

Id bare minerals

Sedan mina id-foundations tog slut för några månader sen började jag köra på vanlig flytande foundation och tyckte att det funkade bra men så i fredag kände jag bara "nä nu är det dags för mineralpuder igen!!" så gick och köpte det igår och jag säger bara aldrig mer ska jag låta det ta slut.
Det täcker inte lika bra, tar mycket längre tid och är mycket dyrare men det är värt det! Det ser så mycket naturligare ut och känns så mycket bättre på.


Jobbelibobbis

Hej!
Är på himla bra humör idag och det är väl inte så konstigt. Vaknade av mig själv kl 8 i morse, gick till gymet och impuls-bokade in mig på cykel 45min och körde det, gick på stan och köpte nytt id-smink, gick hem och duschade, promenerade till jobbet i det underbara vädret och nu sitter jag här och väntar på att klockan ska slå 15.00.
Har världens mjukaste hår just nu, har tvättat det idag (för ovanlighetens skull typ) + fönat + haft i olja. Mmmmm!
Justja! Mike kommer hem från fjällen ikväll också :D


Lördag

God förmiddag!
Det är jättefint väder ute ( eller det är värmt i alla fall ) så jag är inte alls särskillt taggad på att jobba 12.30-20.00 idag.
Sitter hos mamma nu och äter frukost. Mike åkte till fjällen igår och vi hade icahäng i bergsbyn och jag jobbar idag så bestämde att det skulle vara smidigast och minst ensamt att sova hos mamma. Känns jäkligt skönt faktiskt att inte behöva tänka på hur jag ska ta mig till jobbet, hur mycket kläder jag ska ta på mig osv. Nu har jag typ 300m att gå.


Jag tror jag är sjuk

-i huvudet!
Jag drömmer så jävla störda saker. Igår natt drömde jag att jag var på jobbet och det var kaos, ingen visste vad klockan var och en kund hade spytt i flera korgar och det låg tulpaner över hela golvet. Bland annat, det kändes mer kaotiskt än jag kan beskriva på nåt vettigt sätt.
Men inatt drömde jag nåt ännu sjukare. Orkar inte skriva om/minns inte riktigt allt men jag drömde i alla fall om min granne ( i storkågeträsk ) Karin, en 80+are som jobbat som lärare. Världens snällaste tant som älskar barn och att prata.
Detta var också fallet i min dröm, fast hon tyckte om barn på fel sätt. Hon hade på nåt sätt hjärntvättat barnen till att tycka att det var skönt att bli slagna av henne eller varandra med pinnar. Haha detta låter sjukt tråkigt men jag var vansinnigt upprörd i drömmen och Karin var typ den sämsta personen i världen.
Får helt seriöst dåligt samvete för att ha drömt så om henne för hon är ju typ den snällaste jag vet. Ska ringa och be om ursäkt tror jag. Nästan.


Har lagat

Skitäcklig mat. Var taggad på att göra en smarrig gryt-aktig sak av bacon, kyckling, champinjoner osv men misslyckades brutalt. Hade typ 2 msk creme fraiche hemma så öste på med mjölk-mjöl-redning i stället så allt blev som en enda bulldegssmet. Inte smakar det gott heller. Trodde inte man kunde misslyckas med bacon+kyckling+champinjoner men det har jag just bevisat att det kan man visst det.
Spaghettisarna blev goda i alla fall.


Idag är ingen vanlig dag

För idag är det exakt tio månader tills jag fyller 20! Hehjeh


Onsdag

God morgon världen!
Tanken var att jag skulle på spinning kl 12 men känner mig inte hundra i halsen och eftersom jag vet att jag blir som en asmatisk flodhäst typ såfort jag kliver in i cykelsalen på friskvårds valde jag att avboka. Men ska ändå gå dit och cykla/springa lite på egen hand och sen träna mage tror jag.

Det är magiskt fint väder idag med men en gnutta kallare, här är det ca -14 så jag har
 
lite ångest över att gå till jobbet. Det är så sjukt svårt att klä sig lagom mycket när det är så pass kallt. Atningen fryser man ihjäl eller så blir man genomblöt av svett. 

I alla fall, så har jag bytt till en ny standard-design och mer ambitiös än så är jag faktiskt inte just nu hehe. Men lite ombyte tyckte jag att det var dags för.
Det här är jag i en påse.
 

Älskar våren

Det är jättefint väder ute och jag har inte varit ut än. Shame on me!
Eller jag har varit på stan en sväng och införakaffat ett par nya träningstights och en "funktionströja". Älskar soc-tshirtsen för de är både bra och billiga.
Nu har jag ätit två ägg och ska he mig ut på en promenad/springtur längs älven :)
Månen:


hjälp

Igår satt jag och tittade igenom alla gamla bilder jag har på den här datorn (från typ 2008-2011) och hjälpvad jag måste ha gått upp i vikt de senaste 5 åren! Visst vet jag om att jag blivit mulligare men har som ändå inte tänkt på det så mycket och typ skyllt  på att jag skulle ha växt men jag har max blivit  5cm och kanske har jag vuxit lite på bredden men det är fan ingen ursäkt. Kolla t.ex på den här bilden som är från början av 2009:
Jag hade sjukt avlångt huvud! Haha Mike sa att jag hade lång hals och såg ut som en giraff och det stämmer väl på sätt och vis, och det är det som är poängen! Har ingen bra jämförelsebild men kan säga att min ansikte är betydligt rundare nu och käklinjen som jag hade då finns typ inte längre. (Anledningen till att bilden är så överexponerad är för att jag hade så himla dålig hy så jag kompenserade det genom att göra hela bilden vit).
 
Det känns skönt att jag kommit igång med träningen nu igen och det känns verkligen som att det är på riktigt den här gången - det kommer att hålla i sig! När jag nu sett de här gamla bilderna också och insett hur tung jag är (haha) blir jag lite mer motiverad att fortsätta hålla igång. Inte bara för att gå ner i vikt men för att jag egentligen tycker om att träna, det är bara det att jag är lite för bekväm av mig. Och jag känner redan stor skillnad i hur mycket jag orkar, att jag blivit smidigare osv osv och det är ju det bästa av allt!

första inlägget från dator på läääänge

Hej igen!
Jag sitter i soffan med min minidator i knäet och äter knäckebröd. Leksand julknäcke kan vara det godaste hårdbrödet jag vet. Fick en sån i en av "matlådorna" vi fick av pappa och Mia i julklapp och jag tänkte "värt?". Men nu älskar jag det! Hur gott som helst, man behöver inte ens nåt pålägg!

I alla fall, idag är jag helt ledig för sista gången på ganska länge och dagen ska spenderas med att gå på stan och köpa en par (till) nya träningsbyxor för mina gamm-gamla har nu gett upp efter typ  (?) år. Eventuellt ska jag köpa ett par gardiner till garderoben på Åhléns också men jag har lite ångest över att de kostar 700:-/längd och jag behöver 2... Så vi får se hur det blir med den saken.
 

Min magiska alla hjärtans dag ❤

Hej och glad alla hjärtans...kväll! ..?
Min dag började kl 6 med att kliva upp, skaka yoghurt över mig själv och halva köksbänken, promenera till jobbet, jobba 08-17 i frukten. Huvud- + mensvärk. Åkte buss hem, åt två sportbrödmackor och lite keso i min ensamhet (Mike var och hjälpte nån med nåt vvs-relaterat), taggade till och åkte till norrhammar för fotbollsträning med lite främlingar. Det var jobbigt och kul. Kom hem och drack en shake. Mike kom hem och hämtade sin jacka och for. Nu ligger jag på yogamattan i hallen och drar mig för att hoppa i duschen.
I morgon ska jag jobba 07.30-16.30 så ska typ lägga mig och sova när jag kommer ut ur duschen, får väl se om jag får något sällskap.
Min utsikt just nu:


Sore

Aaaooo.... Mina ben! Mina armar!
Gick runt som en stelopererad gammal tant igår på jobbet och jag tror att det blir min gångstil idag med.
Känner av armarna rätt bra från igår också. Vet ni vad det värsta är? Det är att jag ska jobba i frukten torsdag + fredag, vilket är ganska tungt. Eller det är Många lyft i alla fall och gör man dem inte med benen mår inte ryggen så bra efteråt så mina ben måste ha återhämtat sig till i morgon.
Nu ska jag kliva upp och gå en promenad för att få igång blodcirkulationen lite.


På ica

Nu sitter jag i fikarummet på jobbet och väntar på att tiden ska gå. Är en dryg halvtimme för tidig så ska roa mig med att äta lite semla innan jag stämplar in tror jag.
Idag har jag i stort sett bestämt mig för att återuppta fotbollskarriären igen. Ska prova träna med ett lag på torsdag och förhoppnings kommer det kännas kungligt.


Lång dag

Klev upp strax före kl 6 i morse för att promenera med Mike till Jäders, det ska bli tradition har vi (eller i alla fall jag) tänkt.
När jag kom hem igen kunde jag inte bestämma mig för om jag skulle sova eller vara vaken så jag satte mig i soffan och har suttit här sen dess, sett minst 15 olika program och tagit bort nagellacket.
Nu ska jag klä på mig/byta om och traska iväg till friskvårds för att träna armar med mamma.


Trodde inte sånt hände i verkligheten

Haha jag måste bara berätta vad som hände igår, det mest stela som hänt.
Jag var på gymet "med" Mike (han hängde med Kaka på andra sidan byggnaden) och tränade lår och rumpa, körde squats, utfall, rumplyft och sånt.
Eftersom det var ganska mycket folk häll jag till uppe i "stretchhörnan" och körde mina övningar. När jag hade varit där ett tag kom det upp en kille ungefär i min ålder som skulle stretcha (tror jag?) men tyckte mest att han bara satt på mattan. Jag körde på i alla fall och när jag satte mig ner för att vila lite, med ansiktet åt killens håll, vad tror ni jag ser?! Killen sitter och har fullt stånd, och penisen sticker ut genom shortsen! Har han inga kalsonger?
Haha blev sjukt stelt, men försökte ju låtsas som ingenting. Stackarn såg rätt besvärad ut, efter ett tag ställde han sig upp och vände sig mot hörnet och stod bara helt still och kollade in i väggen. Efter ett tag "haltade" han ner för trappen och försvann.
Haha kändes typ surrealistiskt för jag trodde helt seriöst att sånt bara händer på film men tydligen finns det killar som tränar utan kallingar fast det borde ha det och långbyxor?....


New week

God morgon! /dag?
Ligger fortfarande kvar i sängen och gottar mig men börjar bli hungrig så ska kliva upp och göra smoothie till frukost tror jag.
Helgen har bjudit på jobb och mys kan man säga. I fredags lagade vi go-middag och sen blev det film i soffan, i lördags fick jag frukost på sängen och sen jobbade jag, när jag kom hem var det grabbfest här men de drog ut runt elva. Strax före två kom Mike hem igen och han har varit kryare än vad han var då, om vi säger så. I går blev det också en slö-förmiddag med plätt-brunch och sen jobb 17-21.
Idag har jag tänkt träna som jag inte gjort sen i onsdags? Och sen ska jag följa Mike på stan för att köpa ny rakapparat.


Bra dag!

Detta skulle ha kommit upp i lördags men ville inte, testar igen:
Har haft en jättemysig morgon. Vaknade bredvid hjärtat som var lite extra kramgo, fick frukost på sängen och sen har vi bara myst.
Han har åkt iväg nu för att åka skridskor och jag tror jag ska gå ut på en promenad, det är ju jättefint ute!
Ikväll blev det så att jag ska jobba i stället för Emma 15.30-22 och just nu känns det väl som att det inte hade varit så dumt att vara ledig hela dagen men samtidigt vill man ju ställa upp och dessutom tjänar jag ju pengar, vilket alltid är bra att ha.
Nu ska jag ta och klä på mig och gå ut i det härliga vädret!


Cleaninglady

En sån skulle jag vilja ha. Haha vet att jag skrev typ förra veckan att jag gillar att städa men vad som skulle vara ännu bättre än att se "den stora skillnaden" skulle vara om det alltid var nystädat hemma. Men ain't nobody got time for dat!
Nu ska jag hoppa i duschen och sen gå på ica och införskaffa lite mat till middagen som vi ska äta på ett riktigt matbord!! Hittade äntligen ett på blocket igår som 1) stod i skellefteå 2) inte var 2,5m i diameter 3) kostade lagom mycket!


God morgon, fredag!

Har legat vaken i sängen i ca 1,5h och kollat bloggar, insta, videofyme osv men nu känner jag att det är dags att agera.
Efrersom jag skjutit upp att tvätta hela veckan nu så MÅSTE det göras idag och så ska jag damsuga och gymma.


Rubrik?

Vaknade på (med?) jättetråkigt humör i morse men det blev bättre när jag kollade ut genom fönstret. Det stod -6 grader på termometern men tyckte det kändes kallare? Gick i alla fall gångbron-parkbron och sen jag kom tillbaka har jag legat i soffan med revaxör och äntligen har proppen släppt! Gud så skönt!
Det är kaos här för vi åt tacos igår men plockade inte bort så bra haha så det är väl det jag ska göra nu.


Onsdag

Det verkar vara en propp i mitt öra och jag hör typ ingenting. Har kört revaxör hela dagen med det stod att det kunde ta upp till tre dagar så vi får väl se om det händer nåt.
Köre coreball i morse och planen var att jag skulle cykla 45min efter det men fick så himla ont i huvudet så jag stretchade ett tag i stället. Efter en sväng på ica gick jag hem och har i stort sett suttit i soffan och tagit det lugnt.
Fubderar på att sova i soffan också för Mike ligger i sängen och snarkar som en liten griskulting så där inne lär det ju inte gå sova. Eller får ligga med det bra örat ner i kudden, då kanske det går.


Örat wtf?

Har världens konstigaste känsla i örat? Det är som en blandning av att ha lock i örat och att det känns typ halverst bortdomnat. Kände det igår också men trodde väl att det skulle gå över till idag. Kanske har fått värsta vaxproppen eller nåt haha?


Sparkles

Målade naglarna i måndags och trots att jag har rätt korta naglar just nu och trots att jag gjorde en manikyr som man ska ha lite längre naglar för (känns det som?) tycker jag det blev himla bra :)
Man kan alltid he på lite glitter så blir det fint ;)


Tja tja bloggen!!

Hehe jag är visst ingen höjdare på att uppdatera, men å andra sidan har jag inte sådär vansinnigt spännande och händelserikt liv just nu så en uppdatering om dagen räcker väl gott och väl.
Just nu sitt-ligger jag i sängen (det är så stökigt på vardagsrumsbordet så jag vill inte sitta i soffan eftersom jag varken vill se eller orkar ta itu med problemet) och chillar efter att ha spenderat några timmar på friskvårds. Ca 1h träning och 1h dusch. Bra uppdelning.
Körde tabata idag för första gången och det var jobbigt. Var trött efter uppvärmningen redan, men det var en skönt pass!! Blir repris på den någon gång framöver.
Nu ska jag läsa lite damernas värld och sen ska jag gå ner och kolla om det finns någon tvättid.
Puss!!
Såhär snygg var jag förresten i söndags när jag frös men hade donut så jag kunde inte ha mössa, då fick det bli en tubhalsduk i stället. Funkar det med. Jag blev varm.


God morgon

Idag ska jag jobba. När jag slutar klockan 15 är jag sedan ledig i en hel vecka framöver. Sen drar det igång, jobb 6 dagar i veckan i 6 veckor. Pengar, come to mama!

Sen senast har jag taco-myst och spelat spel med ica-gänget, tränat, jobbat, shoppat skjorta åt bror min, sminkat mormor inför hennes födelsedagsfirande och firat henne. Avslutningsvis såg vi (eller Jag, Mike somnade i soffan) P.s. I Love You. Bra helg. Nu blir det jobb som sagt och ikväll bara chillaxa tror jag. Eller bygga skrivbord.