linneavikberg

Hej bloggen

 
jag glömde att du fanns!

Dock har du nog inte missat så mycket för jag har mest jobbat sen senast. Det har varit midsommar och den kvällen avslutades kl 01.00 med hemgång vilket var rätt skönt och så har jag varit duktig och gått broarna runt massor med gånger, före jobbet till och med.
 
Idag har jag jobbat och sen umgåtts med Stina och Mimmi, mina små kycklingar som ska bli sambos i Umeå. Blir nog att åka dit med lite högre frekvens hädanefter så man får catcha up med jämna mellanrum.
Vi gick en sväng på stadsfesten men det var inte så ball så bliev hemgång direkt nästan. Jag hade köpt tredagars så fick mitt armband och sen genade jag genom området och gick hem. Värt! Jaja, då behöver jag inte stå i kö i morgon i alla fall.

Nä nu ska jag sova för i morgon börjar jag så tidigt som 07.45 och sen kan det bli en lång kväll. God natt på er.
Detta är alla mina mobilbilder den senaste veckan:
 
1. Långkallingar under långklänningen på midsommar. 2. Volleyboll vid havet. 3. Strandhäng.
4. Dagen efter midsommar såg det ut såhär på toan. 5. Gjorde sjukt god mat och åt på balkongen. 6. Tog en bild på mitt ben och tänkte lägga upp den på instagram, i sömnen.
7. Mimmi skickade en söt bild på de tre musketörerna från studentveckan. 8. Mystisk bikini som följde med mig från midsommar men inte tillhör någon. 9. Falkan med Lova i går.
10. Lova i falkan. 11. Dagens aktivitet på jobbet: avfrosta mejerifläkten med värmepistol. 12. Egopic by Mimulius.

Tordag

Hallå bloggen, jag sitter i sängen och drar mig för att cykla iväg mot moröhöjden. Jobbar 8-17 idag men sen är jag ledig fredag & lördag så det känns ganska gött ändå.

Igår åt jag och Mike tacos till middag och här är en bild på festmåltiden och en på Pontus som jag barnvaktade igår:


Personalfest

Bilder tagna av Julia.
I Lördags hade vi ica-fest och vi var hemma hos Julia som bor i boviken i ett galet fint hus. Vi styrde mat, Erik gjorde drinkar, lekte lite lekar och satt mest och pratade. 
När det var dags att dra sig in mot stan åkte jag med Janina, det nyaste tillskottet i personalen och bad henne stanna till hemma så jag fick lämna väskan. Och gissa vad!? Det visade sig att jag bor i hennes gamla lägenhet! Det må vara en liten stad men vad är oddsen ändå? 
Sen drog vi i alla fall ut på Verandan och det var faktiskt ganska kul för ovanlighetens skull. När det var dags för hemgång var kön till jackorna huuur lång som helst så jag gick hem utan jacka och så gick jag och hämtade den på söndagmorgon i stället. Det har sina fördelar att bo centralt.

Träningsvärk

Haha man vet att man suttit på arslet för länge om man får träningsvärk av att promenera. Igår när jag skulle ut och gå kände jag att jag var lite öm i skinkorna typ och när jag gått en bit brände det, haha så nu känner jag verkligen att det är dags att ta tag i livet. Igen. Har träningvärk idag...
 
Jag önskar att man kunde spara all vältränadhet som man haft och lägga ihop det och att man aldrig gick minus om man var lat några veckor då och då. Då skulle man ju alltid vara i sitt livs bästa form!
 
 
 
 

Nattskift

Hej!
Haha idag sov jag till klockan 12 och klev inte upp förrän strax före 1. Det har sina fördelar att jobba kväll. Fr.o.m idag blir det dock snarare natt. Nu börjar vi nämligen stänga kl 23 i stället för 22 och det känns såhär: Ångest!! Det innebär alltså att man är hemma ca 23.30 och i säng typ 00. Inte coolt. 

Jaja. Nu ska jag i alla fall ge mig ut på en pw runt broarna, det var hundra år sen jag rörde på mig känns det som, utöver cykling till och från jobbet och hund-promenader så nu är det dags att komma igång igen efter förkylningen jag hade för typ en månad sen. Måste se till att göra det till en vana igen i veckan för nästa vecka börjar jag jobba 6 dagar i veckan och då lär det inte bli mycket träning om jag inte har fått upp "behovet" igen.
 
 
Hej så länge!

Friday ❤

Igår kväll lyxade jag och Mike till det och gick ut och åt. Vi firade aldrig riktigt vår 2-årsdag så nu gjorde vi det lite i efterskott.
Jag fick tips av pappa att gå på "6:e våningen" i Åhlénshuset så vi bestämde oss för att testa det. Vi åt en trerätters bestående av skaldjursskagen, oxfilé med rödvinssås och potatisgratäng och avslutningsvis lite glass med jordgubbar. Mums!
Sen gick på bio och såg baksmällan III som var rolig, som väntat.

Just nu sitter jag i fikarummet på jobbet och väntar på att klockan ska bli 08.30. Ikväll är det ica-fest!


IKEA

I söndags var jag och Mike i storkågträsk med pappa och Mia och då berättade pappa att han typ skulle till findland en sväng på jobb på onsdag och i samma veva hade han tänkt gå in på Ikea. Eftersom jag lix är ledig bestämde vi att jag ska följa. 
Har inte så mycket speciellt som jag behöver köpa, mer än en kryddhylla och en toasits, men är sjukt taggad! Det ska bli roligt att strosa omkring där och titta på alla saker och människor. Älskar att kolla på folk.
 

Senast jag var på Ikea var ju typ en vecka före jul så när det var dags för lunch blev det julbord men den här gången ska jag äta det ökända ikea-köttbullarna har jag tänkt. Är man svesnk måste man ju ha ätit dem en gång i livet i alla fall.
 

Det var den semestern

Haha i går morse ringde min telefon 06.05. Det  var Mange på ica som undrade om jag ville komma och jobba från "så snart som möjligt" till 16.00 och jag tackade ja. Har även hunnit ta på mig ett pass på torsdag så det blev inte så mycket till semester men några dagar ledigt får jag ju ändå.

Eftersom min planerade städdag inte har blivit av än så tänkte jag ta tag i det idag. Dock ringde mamma för en stund sen och sa att hon kommer med Pontus kl 14 så skippar nog golven, det blir bara ogjort igen med hunden här. I stället satsar jag på att "städa" mig själv lite också. Just nu sitter jag i med ansiktsmask och nyfilade + smörjda naglar. Tror jag ska göra ett fotbad också och sen ta en riktig lång-dusch.

Han har börjat bli rätt långhårig nu så det fastar både det ena och det andra i pälsen. Även om man tror att han är någorlunda ren blir det helt sandigt på golvet när han skakat av sig... Därför tror jag det blir damsugning och skurning i morgon i stället och sen behöver jag förhoppningsvis inte ha honom här på några dagar i alla fall.
 
 
 

Semester

Idag har jag jobbat 08.45-15.00 och det var sista passet på en vecka. Nästa gång jag jobbar är alltså nästa lördag vilket innebär att jag får som en liten mini-semester innan Bella, som jag ska "ersätta" i sommar, går på riktig semester och jag alltså börjar jobba 6 dagar i veckan. 

Sedan senast:
 
Började dagen med att besöka Optikern tillsammans med mamma. Jag behöve inga glasögon men blev däremot skickad till Apoteket av optikern p.g.a mitt rinnande öga.
Tog mamma i hand (inte bokstavligen) och gick på apoteket sen blev det en sväng på stan, som i vanlig ordning slutade med att mamma köpte lite nya kläder, smycken, en väska osv. Tror jag ska bli personal shopper!
Jag fick även med mig ett par ballerinaskor för en hunka.
När vi var less på stan gick vi hem till mig och gjorde hemma-pizza me tzatziki och det blev gudomligt gott! Mamma började jobba 16.00 så jag skjutsade hem henne och åkte på Solbacken för att köpa tuggben till Pontus. Det var Sveriges längsta bilkö när jag skulle därifrån så för att slippa lite av den svängde jag av mot Kåge och drog till Storkågeträsk där jag städade mammas bil och så fick Pontus busa av sig.
Vid hemkomst var jag trött och hade tänkt gå och sova redan 21.30 men då kom Mike hem med halva Jäders som hade firmafest så jag somnade 23.30 i stället.
 
Jobbade i charken själv på dagtid för första gången. Det gick faktiskt bättre än väntat fastän jag inte riktigt hann gå igenom alla nya varor. 
När jag kom hem somnade jag i soffan med Mikes mage som huvudkudde och blev liggandes där i ca 2h innan vi blev hungriga och åkte på Kvantum där vi köpte färdig-mat och lite snacks. Sen slog vi på första Harry Potterfilmen 
Såhär snygg blir man i den där jävla hatten som man måste ha när man hanterar öppna livsmedel. Såg till att göra en "avancerad" frisyr på fredagen för att inte kunna ha den och det funkade! Lorentz sa inte åt mig en enda gång. 


Återigen jobb i charken men med Lorentz och Siv vid min sida.När jag slutade 17.00 gick jag upp till mamma för att rasta hunden en sväng och sedan tog jag bussen hem.
Ca kl 19 cyklade vi till Lovägen där det bjöds på grillat och sällskap av 3/4 av bröderna Westman med respektive. När maten var upp'ten drog jag och Mike oss tillbaka till stan och gick ner till Björn där "gänget" var och drack några öl och kollade på fotboll. Jag gick hem och la mig ganska tidigt för att orka kliva upp idag.

Oj detta blev ett långt inlägg men jag har haft lite tid att döda nu så. Och nu är den död, tydligen har jag lite bråttom nu. Ikväll blir det grillat igen och jag ska röra ihop potatissallad med lite majs, tomat, rödlök och avocado, mums! 
 
Trevlig kväll! ♥
 

Balen

Igår var jag med Emma och kollade på balen. Visste inte att den var igår förrän typ kl 16.00 då Mike, av alla, berättade det. Så cyklade dit för att spana på klänningar och bilar. Kände dock nästan ingen som gick i år vilket var lite trist, det är ju roligare att se dem man känner men.


Tänk att det är ett helt år sedan man gick själv. Det känns som att det var två månader sen, men samtidigt känns det som att det var tre år sen. Hatar tid, den går ju som inte fånga, inte ens fatta.
Hoppas att alla balpar fick en magisk kväll igår, för det är ju faktiskt lite det balen går ut på tycker jag. 



 

Städ-tisdag

God ..förmiddag? Morgon enligt mig egentligen eftersom jag just ätit upp min frukost men andra har ju lunch nu så. Förmiddag kanske passar sig bättre?
Idag blir det i alla fall en städdag för min del. Lägenheten är som ett litet kaos och jag minns inte senast vi damsög typ? Dessutom gjorde jag ingenting för att åtgärda saken igår så det måste jag nu ta igen känner jag. 
Så nu ska jag slå igång lite partymusik och ta tag i detta. 
 

Beställt


Sommarlov

I morse satt jag och tänkte "när blir det sommar?" Alltså på riktigt sommar? Det har ju varit sommarväder länge nu men det känns typ fortfarande som att det är vår. Sen kom jag på när det blir sommar. Det blir det ju när man får sommarlov. Den dagen man tar examen blir det sommar på allvar. Men i år kommer det ingen sån dag.
Det här är första gången i hela mitt liv som jag inte officiellt kommer att få sommarlov. Känns lite sorgligt faktiskt. I år, i stället för att fira att man får drygt två månaders ledighet med sol, bad, glass, kompisar och sista veckorna kanske en liten längtan efter att komma tillbaka till skolan, blir det ingen riktig "invigning" av sommaren. Och själva sommaren kommer inte att innebära sol, glass, bad, vänner utan jobb. Det är jag själv som sagt att jag vill jobba mycket för jag behöver pengarna, men lite ångest får man ju.