linneavikberg

Tandis

Har varit väldigt hög frånvaro är från min sida känner jag, men ska ta igen det sen, jag lovar.
Nu ska jag byta bort OnePiecen mot något anständigt och sen dra till tandläkaren. Min sista gång gratis!! Har aldrig haft ett hål hittils så nu får vi verkligen hoppas att tänderna har tänkt hålla resten av livet alltså.

Ica

Har så himla härliga arbetskamrater!
Igår var vi som sagt och bowlade och det gick väl inte tokbra, men roligt hade vi i alla fall. Chefen var med och eftersom detta var en "företagsaktivitet" så bjöd han på kalaset. Det var väldigt snällt.
Efter bowlingen drog vi på Ica (moröhallen såklart) och köpte lite smått och gott och sen gick vi upp till Tobbe och spelade spel. Älskar "Med Andra Ord" för det barkar alltid efter ett tag och alla bara skriker.
På tisdag ska vi på boda borg.
Som vanligt var jag inte så flitig med kameran men ett kort tog jag i alla fall och det är ju bättre än noll.


Bowling

Är väldigt trött efter min ta-hand-om-mog-själv-dag, som gick lite sisådär eftersom det just idag bara fanns kallvatten att tillgå...
Men ikväll (kl 19.15 närmare bestämt) står det bowling på schemat med ica-gänget. Så alldeles snart ska jag ta och sätta på mig lite mer anständiga kläder än OnePiecen och rulla iväg mot anderstorp.


Homespa

Idag ska jag köra hemmaspa med allt vad det innebär; ansiktsmask, fotbad, hårinpackning, bodyscrub, eppilering, ögonbrynsplockning, tända ljus, musik, nagelmålning osv osv.
Börjar med en kopp te och äggkaviarmackor.❤


Toothpick

Måste bara tipsa om världens bästa grej - tandpetare med "borste"! Totalt värdelösa till att peta tänderna med, i alla fall om man har så trångt i munnen som jag har, men underbart bra till att fixa ögonfransarna med!
Även om man har en helt ny mascara kan ju alltid fransarna klumpa sig lite och det kan vara svårt att få ordning på dem med mascaraborsten, som oftast är ganska tät. Även "kammar" som är gjorda för att fixa ögonfransarna med brukar vara alldeles för täta så det separerar ingenting.
De här tandpetarna däremot, har typ 1mm glep mellan piggarna vilket är helt perfekt. Det blir som en liten mini-kam.
Finns att köpa för typ en tia på öb och rusta.


22 dagar

Åh jag är så himla taggad på livet just nu! Idag är det 22 dagar kvar tills vi får tillträde till lägenheten och jag ska börja packa redan idag!
Vi får alltså nyckeln den 15:e november, som också råkar vara den dag då jag och Mike varit tillsammans i exakt 1,5 år. Planen var egentligen att vi skulle åka bort den helgen men som det ser ut nu kommer vi nog ha annat för oss just då haha.

SOL

God morgon!!
Blir lika förvånad varje gång jag vaknar och solen kikar in genom sovrumsfönstret. Förvånad och lycklig.
Igår passade jag på att tvätta fönstrena i pappas lägenhet som jag lovat honom att göra. Tänkte att det nog var sista chansen innan vintern, men det verkar ju bli en fin dag idag med! :D
Nu ska jag ta och kliva upp ur sängen för att sen bege mig till mormor. Ska hjälpa henne att måla om en vitrinskåp samtidigt som jag får agera hundvakt.


Jag ska bli sambo!

 
Klockan är nu snart 13 och det innebär (tror jag) att min älskade pojkvän numera äger en lägenhet!
Vet inte än exakt när vi får tillgång till den men jag skulle gissa att det inte är så förskräckligt långt bort med tanke på hur länge den varit till salu.
 
Vi hade så himla tur! Hon som egentligen köpt lägenheten är visst ganska gammal och har nu blivit sjuk (stackarn...) så hon orkar inte med trapporna och ångrade därmed köpet. Eftersom Mike var den som lagt näst högst bud (även den enda som lagt bud utom hon som fick den) stod han såklart tvåa på köparlistan. Mäklaren ringde i fredags och frågade om han fortfarande ville ha den.
 
Jag är så himla glad!!!!! ♥
 

Hösten är inte så tokig ibland

Åh vilket härligt väder det är idag!
Har varit ute på en riktig långpromenad. Började här på lovägen och gick strandpromenaden till dammen borta på mobacken, fortsatte strandvägen ända bort till parkbron och sen tillbaka hit, så det blev nog drygt en mil. Är lite trött i benen nu faktiskt, de är ju inte riktigt vana.
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen börja göra mig redo för att jobba 17-21.


Kan inte sova

Har varit himla trött hela kvällen men ändå kan jag inte sova.
Jag och Mike har bakat kladdkaka och sett halva Sagan om de Två Tornen + att jag sett Tio orsaker att hata Dig. Älskling ligger här och sover som ett litet barn och nu när jag kollat alla bloggar, facebook, insta och allt sånt så hoppas jag att jag också ska få kunna sova.
God natt!

Btw så ska jag berätta nånting himla kul på tisdag!!


Shopaholic

Klickade in på Nellys rea (igen) och hittade en hel del fint och ganska billigt. Har nu genomfört beställningen på tre par rea-jeans och ett par skor som det inte var rea på men de var ändå billiga. Hoppas att allt passar! Behöver faktiskt nya jeans och ett par sådana skor har jag velat ha länge. Så det så.
De två första paren kostade 199:- styck (värt!!), skorna 499:- och det sista jeansparet 400:-. Nu är det bara att vänta...
 

Lördag

Igår blev det, helt oplanerat, utgång och är därmed halvsliten idag. Har sovit så sjukt konstigt/dåligt inatt dessutom och drömt jätteskumma grejer.
Kärlek på vädret! Tror jag ska ta mig en prommis så man får sig lite D-vitamin, har ju inte blivit mycket av den varan i år.
Egentligen hade vi tänkt dra på boda borg idag men alla bangade typ så jag har bjudit Stina och Mimmi på fika och så har vi bara suttit och pratat en stund, det var trevligt.
Har inte så mycket mer att säga nu så på återseende !


Världens äldsta tonåring?

1) När jag cyklade till ica hade jag fullt regnställ, inklusive gummistövlar, på mig för att slippa bli blöt.
2) Handlade enbart ingredienser för att baka.
3) Betalade i jämna pengar. Kontant alltså. (127:-)
4) Hade pengarna i en plastpåse för att de inte skulle bli blöta.
5) Hade med mig en gammal coop-kasse för att slippa köpa en ny att bära varorna i.
6) Spenderade hela dagen med att baka diverse.

Det enda som håller mig under 65 år är att jag klev upp så sent som kl 10 och att jag har en blogg som jag skriver på med hjälp av min iPhone.


Internet shopping

Jag är så sjukt sugen på att köpa saker hela tiden nu för tiden! Jag vet inte om det är för att jag förmodligen kommer få en minimal lön nästa gång och jag vet att då kommer det inte finnas några pengar mera eller om det helt enkelt är för att jag inte har nåt att göra och är uttråkad. Lite av båda typ.
Fyndade ju en kjol och en jacka på nellys rea i veckan. Rätt sugen på att leta efter fler reor, man får inte lika dåligt samvete om man fyndar. Då blir man mest bara glad.


Cicatrix

Titta vad jag hittade i en annons i en tidning igår! Det är en silikongel som ska få fula ärr att försvinna/bli mindre synliga på naturlig (?) väg.
Jag har ju dragit på mig några ganska fula ärr på den senaste tiden som jag mer än gärna skulle se försvinna så jag tror nästan jag ska köpa en tub. Ska bara googla lite mer och se om den verkligen verkar funka och är värd 350:-.
Mina ärr syns inte så bra på bilderna men de är betydligt synligare i verkligheten.


09.53

God morgon!
Så tidigt som jag är vaken nu har jag, förutom när jag började jobba 08.45 förra helgen, inte varit på hur länge som helst känns det som.
Men det är ganska skönt att vakna i hyfsad tid så jag tror jag ska börja göra det från och med nu, vare sig jag ska jobba eller ej.
Idag börjar jag jobba kl 14 och har kollat på typ alla vädersidor som finns och kommit fram till att helst ska jag vara på Moröhöjden innan kl 12 för att slippa nederbörd under min cykelfärd. Så nu ska jag äta frukost och sen börja rulla.
Håll tummarna för att det inte är halt!


Brush

Nu har jag varit duktig och tvättat sminkborstarna, vilket händer allt för sällan. Egentligen ska man väl tvätta dem en gång i veckan, jag gör det ungefär en gång i månaden men jag har lovat mig själv att bli bättre.
Dessutom har jag tänkt köpa en pensel-desinfektion som man kan/ska spruta på efter varje gång man använt dem så de håller sig fräschare lite längre mellan gångerna man tvättar dem.


Purple glitter

Köpte det här nagellacket på h&m för ett tag sen men har inte provat det förrän nu. Det är väldigt höstigt men ändå "glatt" eller vad man ska säga, inte så dystert alltså ;)
Gillar färgen riktigt mycket men det täckte väldigt dåligt så blev tvungen att måla tre lager för att det skulle bli heltäckande och jämt.


Tröttgnällig

Visst ska man bli skönt trött och lixom lättad och på bra humör när man tränat? Jag brukar alltid bli det, det är ju typ den bästa känslan att vara helt slut efter ett träningspass.
Var på gymet ikväll och det var jättemycket folk vilket ledde till att jag inte orkade trängas bland maskinerna utan körde bara kondition. Fick jättemycket mjälthugg så var där kanske bara en halvtimme, det är ju alltid nåt i alla fall. Men nu är jag inte alls sådär skönt trött utan gnäll-trött som en liten unge nivet. Och arg för att jag känner mig så gnällig.
Jag kanske tog i för lite eller nåt för såhär ska det fan inte vara efter man tränat. Får ta igen det i morgon.


Ett gott skratt

Hahaha att man kan ha så många, så fula bilder på sig själv!!? Detta måste ju vara något slags rekord i fulhet.


Tjena

Hej, haha jag glömde visst bort att jag har en blogg i helgen.
I fredags blev det så att jag fick prata med tjejen från Bishop Arms och det kändes ganska bra faktiskt, vi får väl se om hon hör av sig. Efter det jobbade jag 16-22.
I lördags sov vi ganska länge så när vi väl klev upp var det i princip bara göra sig klar och fara på jobbet. Jobbade 16-22 och gick på fest. Fick agera chaufför och kom isäng runt halv två kanske.
Igår började jag jobba 08.45 och var så trött att jag ville dö typ kl 15. Är ju van att sova typ 12h per natt nu så + att jag är ovan att jobba flera dagar på raken.
Sen på kvällen tog vi det lugnt och såg Åter till Cold Mountin. Den får fyra av fem toasters.


Platsbanken

Har varit på Arbetsförmedlingen ang. en ledig tjänst på Bishop Arms men det var typ 200 andra där och jag kom ganska långt bak i kön för att få prata med hon som bestämmer så jag cyklade helt enkelt hem. Ska dock tillbaka kring kl två.
Nu blir det att ringa några jobbsökar-samtal.


Workworkwork

Idag har jag varit lite duktig i alla fall och sökt tre stycken jobb och i morgon ska jag söka tre eller fyra till. Känner verkligen att det är dags att hitta nånting mer, blir galen av att vara ledig typ 5 dagar i veckan. Dessutom lär det behövas pengar när vi flyttar så det är på tiden att börja få lite större inkomst.
Hoppas bara det nappar någonstans nu!


Sunshine

God förmiddag!
Gissa vad jag vaknade av i morse!? Att solen sken mig i ögonen!! Det har typ inte hänt sen förra sommaren känns det som.
Igår hängde jag och mamma på Rusta på solbacken och jag fick med mig en hudkräm, en bodyscrub och en bb-cream med mig hem. Sånt där är ju bra att passa på att köpa när man är där, det är samma märken som finns på stan fast alltid betydligt billigare.


har hittat en ny favoritlåt

 

WearIt

Titta vad jag fick hem igår! Eller vad jag hämtade på pisten rättare sagt. Min OnePiece från WearIt.se. Riktiga OnePiece är ju så sjukt dyra och med tanke på att man aldrig kommer visa sig ute med den på känns det lite ovärt att betala över 1000:- för den.
Den här kostade 399:- och är precis sådär tjock och mjuk och mysig som man vill ha den. Tack för tipset Stina!


TV

Igår kväll for jag och Mike och till Artic för att se film med han, Anton och Jens och vi bestämde oss för att se Taken, som jag aldrig sett förut men den var ju ruskigt bra så det blir nog att gå på bio och se Taken 2 inom kort. 
Sen har vi även börjat se Prison Break som jag heller aldrig sett förr och vi har bara hunnit se fyra avsnitt än så länge men jag är redan fast. Det är tur att det är en gamal serie så man inte behöver vänta en hel vecka mellan varje avsnitt.
Det måste man dock göra med How I met your mother. Har ju plöjt igenom hela säsong 1-7 för andra gången och nu är säsong 8 igång, men det kommer ju bara ut ett nytt avsnitt per vecka. Avsnitt fyra släpps idag så jag vet vad jag ska se ikväll! 
Sitter i samma sits vad gäller Big Bang, men de avsnitten kommer ut fredagar tror jag. Men den serien blir man inte lika beroende av på nåt sätt.

 

Tisdag

Idag vankas det umgänge med Stina och Mimmi och sen börjar jag jobba 16.30.


Lgh

Kan berätta att lägenheten på Tjärhovsgatan 4b, som jag visade bilder på för ett tag sen (den som var 67kvm stor), blev precis som vi misstänkt ganska dyr. Mike följde med i budgivningen bara för skojs skull (la alltså inga bud) så han blev hela tiden uppdaterad om vad det låg på. Gissa vad sista budet blev? Lägenheten låg alltså ute för 535 000:- som i sig är ganska mycket pengar, men den gick tillslut för 940 000:-!!! Nästan en mille alltså! Helt sjukt.
Idag är det ordinarie visning på lägenheten på Lassarettsvägen men jag tror inte vi ska gå igen. Det lutar nog åt att ringa och lägga bud på den på Tjärhovsgatan 3c. Det börjar bli på riktigt nu :]


Uppehåll!!

God morgon!
Det regnar inte!!!!! :D
Älskling håller på koka ägg nu så vi ska äta äggkaviarmackor till frukost/luch.❤
Var världens snällaste flickvän och hämtade Mike (för andra helgen i rad) på krogen efter att jag hunnit somna. Var nära på att be honom ta en taxi men jag hade ju lovat...
Idag ska jag träna igen eftersom det inte blev nåt av igår och ikväll ska vi fira att svärfar fyllt år.


Sammanfattning

Dagen blev som sagt inte riiktigt som jag hade tänkt mig men det var skönt att jobba faktiskt, då känns det ju som att man gör nånting vettigt för en gångs skull.
Efter jobbet blev det att åka till Renström och hälsa på älskade farmor som fyllde 78 bast. Vi åt surströmming och päronpaj.
Sen jag kom tillbaka till stan har jag varit på Coop och handlat lite åt svärmor och sen sett Intouchables, eller En oväntad vänskap, som den heter på svenska. Måste tyvärr säga att den inte var lika bra som jag förväntade mig, eftersom alla har sagt att den är så sjuuuukt bra, och den var väldigt bra men som sagt var nog förväntningarna lite väl höga. Helt klart sevärd film dock!


Ändrade planer


It's Friday I'm in Love

Idag är det:
• Min farmors (typ 76:e?) födelsedag, varpå jag ska åka till Renström i afton och gratulera henne och äta surströmming.
• Trist väder som vanligt.
• En bra dag att försöka träna bort träningsvärken som fortfarande vill döda mig.
• Fredag, som betyder helg för de allra flesta men för mig är den ytterligare bara en ledig dag följd av en ledig dag.
• Dags att ringa runt och söka jobb? Har ännu inte fått något besked från Mio men det var ca 400 sökande så har inte allt för stora förväntningar.
• 533 dagar sedan jag träffade Mike för allra första gången.
• En bra dag för att locka håret känns det som. Det ska jag göra!


Stockholm - Coldplay

 Lovade ju att bjuda på lite bilder från stockholm och konserterna vi var på. Nu har jag fått bilderna från Stina som är av snäppet bättre kvalitet än de jag tog med iPhonen.
På flyget, laddade för en oförglömlig helg.
 COLDPLAY Var sjukt bra. Det bästa tycker jag nästan var armbanden som hela publiken tilldelats och som lyste och blinkade i takt med musiken  vilken gjorde att hela stadion var som en stjärnhimmel typ. Riktigt snyggt var det. Och när de kom upp på en liten schen längre bak i stadion var också sjukt bra, det blev som mer "mysigt" och intimt då på nåt vis, hehe. Jag och Stina gick inte ner men Mimmi gjorde det och hon var helt lyrisk när hon kom tillbaka. Väldigt bra konsert helt enkelt!
 
Bilderna från Lady Gaga verkar inte gå ladda upp just nu och jag har inte riktigt tid att kämpa med det så de bilderna kommer senare.
 
 

Today

Går som en anka och kan med nöd och näppe sitta ner. Gruvar mig bara en aning för att cykla 6,5km enkel väg tur och retur ikväll. Ett som är säkert är i alla fall att jag ska bege mig härifrån i god tid så jag inte behöver tokcykla till jobbet. Det kommer bli nog jobbigt ändå misstänker jag.


Pain

Jag var ju ute och sprang/powerwalkade igår plus att jag gjorde utfall i världens största uppförsbacke typ och det känns idag vill jag lova. Det var ju ett bra tag sedan jag tränade ordentligt så gårdagens pass blev döden för min rumpa.
Har vaknat säkert tio gånger inatt då jag försökt vända på mig för att det har gjort så ont.
Försöker dock intala mig att den här smärtan är bra och att jag ska tycka om den.


Fall

Idag blev det att färga håret, dock lite ljusare än jag först hade tänkt. Blev riktigt nöjd med slutresultatet.
Har även varit så pass ambitiös med dagens utseende att jag gjort en riktig höst-sminkning. Gjorde den efter en tutorial av Linda Hallberg och även där blev jag riktigt nöjd med resultatet.
Rött och orange är ju sjukt snyggt på blå ögon men det blir lätt alldeles för skrikigt, men den här sminkningen blev som bara höstig tycker jag.


Chocolate

Funderar på att färga håret typ som Beyonce har på bilden nedan. Dock kommer lite av hombre-färgningen som jag har nu synas igenom men det gör nog ingenting. Det blir lite mer livfullt då. Eller? Ska jag?


Lassarettsvägen

Sitter utanför Jäders nu och väntar på Mike. Har lånat hans bil idag så det är väl inte mer än rätt att jag hämtar honom efter jobbet.
Ska som sagt på lägenhetsvisning 16.30 och såhär ser dagens objekt ut:


Working 10 to 15

God morgon!
Idag är det jobb som gäller från 10 till 15 och 16.30 är det lägenhetsvisning. Ikväll siktar jag in mig på gymet och vad mer som händer återstår att se.
Har tänkt beställa en OnePiece i veckan, fast inte en äkta dock. Vill ha den med snöflingor på men eftersom den kostar 150:- mer än de enfärgade och jag aldrig kommer visa mig ute med den så tror jag att jag spenderar de där 150:- på något annat i stället.